F17: Klara för SM-final!

VSK Bandys F17 vann båda semifinalerna över Skirö AIK och är klara för SM-final. – Fantastiskt roligt, säger en glad Didrik Andersson efter matchen, tränare för F17.

Båda semifinalerna spelades i Västerås och den första vann VSK med 2-1. På söndagseftermiddagen spelades returen och den vann VSK med 1-0 och är därmed klara för SM-final.

– Det är fantastiskt roligt, dels med tanke på att vi inte har kört ihop så länge. Men vi har ett gäng tjejer som är entusiastiska och som tränar hårt och mycket. Men utan tjejerna från damlaget hade det varit tunt, dom blir vår spets som kan göra det lilla extra.

Från damlaget var det alltså Isabelle Larsson, Virva Rylander, Emma Hansson, Mathilda Eklund och Elin Karlsson.

– Dom andra tjejerna börjar krypa närmare och närmare, men tjejerna från damlaget ligger lite före.

Det blev två målfattiga matcher tack vare två defensivt starka lag.

– Det är två lag som har jobbat hårt med defensiven. Det är vår inställning, kan man inte hålla tätt så kan man inte anfalla heller. Det handlar om att släppa in minst mål, för håller man tätt bakåt så kommer chanserna framåt också.

Uddamålsvinster båda dagarna vilket tyder på att det var tajt mellan lagen.

– Två otroligt jämna lag har mött varandra. Det har varit slutspelsmatcher med lite fult spel, så som det ska vara. Det är inställningen hos tjejerna som gör att vi vinner det här. Alla har lärt sig att bli duktiga på att kämpa.

Nu väntar alltså SM-final och där ställs man mot Villa Lidköping. Finalen spelas i Örebro, söndagen 19 mars.

 
Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555