”Får möta de absolut bästa” | Henrik Kjellsson inför seriefinalen mot Villa Lidköping

Det väntar en tidig seriefinal på onsdagskvällen när Västerås SK ställs mot Villa Lidköping på bortaplan. – Vi vann borta mot Villa förra året och vi siktar på att göra det igen, säger Henrik Kjellsson.

Det är seriens två obesegrade lag som ska mötas. Åtta omgångar in står Villa Lidköping på sju segrar och en oavgjord, VSK på sex segrar och två oavgjorda.

– Båda två har ju spelat bra under säsongen, där Villa tappade sin första poäng senast. Vi har känts väldigt bra och starka under serien och det ska vi bygga vidare på. Vi vann borta mot Villa förra året och vi siktar på att göra det igen.

Villa och VSK är också lagen som har släppt in minst mål såhär långt, 18 respektive 24 insläppta mål.

– För oss är det framförallt kollektivet som har funkat, att vi har försvarat oss bra med hela laget. Mycket av det hänger ihop med att vi har varit bra offensivt och får ofta avslut på våra anfall, då är det lättare att försvara sig när man får ställa upp laget. Det är en av nycklarna till att det har gått bra i år.

Vad gäller för er offensivt?
– Vi ska spela vårt spel och göra det jobbigt för dem så att de får kämpa för att ta tillbaka bollen. Vi har också varit bra på hörnor i år, så vi kan säkert panga in nån när det ska avgöras på slutet. Det hade varit fint.

Förra veckan spelades två hemmamatcher med tre av fyra poäng in på kontot. Den här veckan väntar Villa Lidköping och Edsbyns IF på bortaplan.

– En tuff vecka, så är det ju. Sen är det de här matcherna man vill spela, när man får möta de absolut bästa. Så det är kul och inspirerande att få de här två matcherna samma vecka.

Hur går tankarna inför morgondagens match?
– Det ska bli väldigt kul att komma ner dit och spela inför mycket folk, det brukar bli bra matcher mellan oss. Vi känner oss starka och åker ner med en bra känsla.

E L I T S E R I E N | Omgång 9
Villa Lidköping – Västerås SK
Onsdag 7 december, 19:00
Sparbanken Lidköping Arena

Följ matchen på Elitrapport >>>
Se matchen på Elitserien Live >>>

Text: Dan Kiwii Persson
Foto: Tony Lif