Finalförlust för Grönvitt mot Sandviken

Det blev förlust för VSK Bandy när laget spelade sin 34:e SM-final. Sandviken kunde vinna lagets 9:e SM-Guld i Magnus Muhréns sista bandymatch.

Det var Sandviken som öppnade målskyttet i den 10:e minuten efter en genombrytning av Magnus Muhrén som lurade ner Bergwall och kunde sätta 1-0 till SAIK. Fyra minuter senare dubblades ledningen då Erik Pettersson tryckte sig förbi VSKs backar och kunde lägga in 2-0. VSK började jobba sig in i matchen mer och mer och skapade några lägen. Oscar Gröhn fick till slut in bollen i mål i den 36:e minuten på en snabb VSK kontring efter bolltapp från Sandviken, assist Johan Esplund.
Halvtidsresultat: 2-1

Sandviken behövde sju minuter i andra halvlek för att avgöra matchen. Det började med att Magnus Muhrén satte sitt 700:e mål för Sandviken i den 51:a minuten, på hörna. Erik Pettersson var vaken och hann upp med klubban och styrde bollen i mål bara minuterna efter 3-1 målet och Christoffer Edlund satte 5-1 i den 58:e minuten med ett kanonskott som satt precis under ribban.
Direkt efter 5-1 målet tog VSK timeout. Man började flytta upp laget och pressade Sandviken långt ner på deras planhalva, men målen uteblev till en början trots flera bra chanser. 5-2 kom i den 77:e minuten då Jonas Nilsson klev runt på högerkanten och åkte längs med kortlinjen, undvek målvakten och kunde lägga in bollen i mål. Jonas Nilsson fick ett slag på sin sig i den 82:a minuten och domaren blåste straff, en straff som Johan Esplund tog hand om och satte 5-3. Jonas Nilsson reducerade än en gång för VSK, då han i den 91:a minuten fick bollen i luften från Johan Esplund och sköt in 5-4. VSK fick en sista chans på hörna och domaren visade att ett skott gällde. Tobias Holmberg fick chansen att kvittera men målet uteblev.
Slutresultat: 5-4

 

Mål för VSK
Jonas Nilsson 2 mål
Oscar Gröhn 1 mål
Johan Esplund 1 mål

Assist för VSK
Johan Esplund 2 assist
Ted Bergström 1 assist

Utvisningar för VSK
Magnus Joneby 10 min (Fasthållning)

Hörnor
SAIK 11
VSK 9

Publik
20497

 
Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555