Finalrepris i Göransson Arena

Imorgon väntar säsongens andra träningsmatch då VSK åker till Sandviken och Göransson Arena för att möta Sandvikens AIK. En finalrepris helt enkelt.

 

micke

 

Det blev förlust för VSK mot Jenisej för en vecka sedan, nu väntar Sandvikens AIK i en tidig finalrepris.
– Vi vill börja ha ett mer ordnat spel, vilket är enklare mot svenska lag än mot ryska. Det blir lättare att se vad man jobbar med och hur det går.

 

Ytterliggare en vecka på is i benen och man fortsätter jobba med det nya spelsättet, det resulterar i många tankar och att spelet kan bli lite hackigt.
– Det går framåt för varje träning som vi har men det är mycket nytt att ta in, ibland kan det bli lite för mycket tänka, vilket är fullt förståeligt.

 

Sandviken har bytt ut ett flertal spelare, Christoffer Edlund och Johan Östblom har lämnat för ryska klubbar, Pasi Hiekkanen har lämnat laget och Magnus Muhrén lagt skridskorna på hyllan. In har Daniel Mossberg, Linus Pettersson, Niklas Gälman och Patrik Nilsson kommit. Kvar är dock tränarna Stefan Söderholm och Anders Jakobsson, och Micke tror även spelsättet blir kvar.
– De har spelat ett spel under flera års tid nu, så jag tror att det kommer vara liknande det vi har sett de föregående säsongerna. Sen är det klart att de bygger vidare på det de har, och att det kommer in nya spelare med andra kvalitéer mot de som lämnat, men i det stora hela så kommer det vara ett likadant spelade Sandviken.

 

Inför matchen mot Jenisej pratade man om att inte ha för höga förväntningar på varken matchen eller spelet, en ribba som höjts en aning.
– Vi har en vecka mer på is nu och tar kliv hela tiden. Vi måste ta vara på de matcher vi har fram till Svenska Cupen som är den första stora uppgiften för säsongen. Jag höjer själv förväntningarna lite för varje match som går, vi vill självklart gå ut och vinna när vi spelar match.

 

I morgondagens trupp finns några förändringar mot förra veckans match, en planerad åtgärd från tränarteamet.
– Vi har 20 bra spelare i truppen och alla ska få spela under försäsongen, det är inga konstigheter med det. Dels för att alla ska få speltid och dels för att jag vill se alla i matchsituation, vissa mer än andra.

 

Vad är då viktigast under en försäsong, resultat eller prestation?
– Det är alltid skönt att få med sig resultat, samtidigt att vi börjar hitta intentioner i vårt spel, mer än mot Jenisej. När det är match så vill man alltid vinna, men spelet är ändå prioriterat.

 

Matchen liverapporteras på VSK Bandys Facebooksida, klicka här för att komma dit. Matchstart 19.00.

 

Bilder från SM-finalen 2014. Foto:  Mathilda Stenholt Svärdh

IMG_6836

IMG_6742

IMG_6644

 

IMG_6797

 

 

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555