”Finns en historik lagen emellan” | Johan Ganebro inför bortamatchen mot IK Sirius

Första utematchen väntar när Grönvitt åker till Uppsala och Studenternas IP på tisdagskvällen. – Det är ändå lite speciellt att spela ute, säger herrlagets assisterande tränare Johan Ganebro.

En sjättedel av grundserien är spelad och Sportklubben ligger på en femteplats i tabellen. Senast blev det en tung förlust i Söderhamn.

– Direkt efter matchen så var vi griniga, samtidigt gäller det att ta med sig det man vill från matchen och sen släppa den och gå vidare och fokusera på nästa uppgift. När vi sågs idag så var det fullt fokus på morgondagen.

För motståndet ute på Studenternas IP står IK Sirius.

– Vi ser fram emot årets första utematch, det är ändå lite speciellt att spela ute. Som förhållandena ser ut just nu så kommer det att bli bra is. Det är en match vi längtar efter.

Matcherna lagen emellan i detta Arosderby brukar bli heta.

– Det finns en historik lagen emellan och det finns också västeråsanknytning i deras lag. Det finns något där på något sätt, och det är härligt att det får finnas.

Vad vill du se av VSK Imorgon?
– Vi vill gå ut och släppa loss och vara framåtlutade i det vi gör. Att vi är kreativa samtidigt som vi håller oss till vårt koncept.

Samtliga spelare är friska, krya och tillgängliga för spel.

E L I T S E R I E N H E R R
IK Sirius – Västerås SK
Tisdag 16/11 19:00
Studenternas IP

Se matchen på Sportbladet Play >>>
Följ matchen på VLT >>>
Följ matchen på Elitrapport >>>