Fördel VSK efter semifinal Nr.1

Västerås SK kopplade greppet om semifinalserien efter 5-1 (4-0) vinsten hemma mot Villa Lidköping, mycket tack vare Andreas Bergwall i VSK målet som stod för en rad världsklassräddningar. Jonas Nilsson satte även sitt 56:e mål för säsongen vilket gör att han är den meste målskytten för VSK under en och samma säsong, han kliver därmed förbi Michael Carlsson som gjorde 55 mål som mest under en säsong.

Det var dock Villa Lidköping som öppnade bäst och skapade de hetaste målchanserna. Den allra hetaste fick Daniel Andersson i den 12:e minuten när han blev frispelad av Lars Fall, men trots ett friläge på 30 meter läste Andreas Bergwall av Daniel Andersson och räddade med benskyddet. Utan det var VSK som tog ledningen i den 19:e minuten när Tobias Holmberg fick öppet mål på en retur där Jonas Nilsson sköt. Två minuter senare spelades bollen in i Villa Lidköpings straffområde och efter några studsar hamnade bollen hos Jonas Nilsson som kunde sätta 2-0 och sitt 56:e mål totalt den här säsongen, nu står han ensam på toppen som mesta målskytt i VSK under en och samma säsong.
I den 23:e minuten spelade Mikael Olsson in bollen till Ted Bergström som kunde stöta in 3-0 bakom David Borvall i Villa Lidköpingsmålet. 4-0 kom efter ett bolltapp av Villaspelare och Johan Esplund slog en perfekt och hård isare fram till Ted Bergström som helt fri i straffområdet kunde sätta sitt andra mål för kvällen fram till 4-0.
Halvtidsresultat: 4-0

Den andra halvleken började nästan i samma höga tempo som den första, man såg verkligen att Villa Lidköping ville ge det en chans att komma tillbaka i matchen. Men Andreas Bergwall ville annat och limmade skott efter skott. Istället kunde Simon Folkesson trycka sig fram och med ryggen mot mål slå in 5-0 för Grönvitt. I den 76:e minuten tröstmålade David Karlsson på hörna.
Slutresultat: 5-1

JonasNilsson1

Jonas Nilsson

Mål för Västerås SK
Ted Bergström 2 mål
Jonas Nilsson 1 mål
Tobias Holmberg 1 mål
Simon Folkesson 1 mål

Assist för Västerås SK
Mikael Olsson 1 assist
Johan Esplund 1 assist

Mål för Villa Lidköping
David Karlsson 1 mål

Assist för Villa Lidköping
Daniel Andersson 1 assist

Hörnor
Västerås SK 6
Villa Lidköping 4

Utvisningar
Västerås SK: 3×10
Villa Lidköping: 1×10

Publik
2879

50/50-lotteriet
Vinstnr: 14825
Vinstsumma: 18 440:-

 

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555