Förlust för VSK i kvartsfinal 2

IFK Vänersborg kopplade greppet rejält om kvartsfinalserien efter att ha vunnit hemma med 5-3. Vänersborg leder nu serien med 2-0 i matcher, i bäst av fem. Nästa match spelas i Västerås nu på fredag med avslag 19:15.

 

Det var hemmalaget Vänersborg som tog kommandot i början av matchen och förde spelet, men det var VSK som skapade flest och bäst målchanser. Men hemmalaget tog ledningen i den 7:e minuten genom Nils Berner som fick bollen spelad till sig av Christoffer Fagerström som tagit sig in i straffområdet. 2-0 gjorde Jocke Hedqvist i den 12:e minuten. 39 sekunder senare reducerade Janne Rintala till 2-1 när han blev frispelad av Johan Esplund.

Halvtidsresultat: 2-1

Vänersborg utökade sin ledning till 3-1 två minuter in i halvleken då Christoffer Fagerström var framme på en hörnretur och sprätte upp bollen i nättaket. VSK fick straff i den 57:e minuten, Oskar Robertson sköt dock över. I den 65:e minuten slarvade Vänersborgare långt ner på egen planhalva, Johan Esplund snappade upp bollen och gick förbi målvakten och la in 3-2. Både VSK och Vänersborg skapade chanser men VSK tog över spelet mer och mer. Perti Virtanen gjorde en kanonräddning på Tobias Holmbergs skott och minuten senare utökade Vänersborg på ledningen till 4-2 genom Henrik Eriksson som var framme på en retur från Bergwall. Johan Koch utökade ledningen till 5-2 på en hörnretur i den 82:a minuten. Jonas Nilsson satte snyggt 5-3 på tennis efter inspel från Oscar Gröhn i den 88:e minuten. VSK skapade några halvlägen efter det men tiden var för knapp och hemmalaget Vänersborg vann till slut med 5-3.
Slutresultat: 5-3

 

 

 

Mål för VSK
Janne Rintala 1 mål
Johan Esplund 1 mål
Jonas Nilsson 1 mål

Assist för VSK
Johan Esplund 1 assist
Oscar Gröhn 1 assist

Utvisningar för VSK
Aksel Ekblom 20 min (Bentackling och slag på skridsko)
Oskar Robertson 10 min (Bentackling)
Magnus Joneby 10 min (Fasthållning)
Jesper Hermansson 5 min (Sabotage)
Hörnor
Vänersborg 2
Västerås 11

 

 

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555