Förlust för VSK med en man mindre

Det blev förlust för VSK borta mot Villa Lidköping med 7-5. Det efter att man fått spela andra halvlek med en man mindre då Oskar Robertson fick lindrigt matchstraff i slutminuten av första halvlek.

 

Det var VSK som tog kommandot i Lidköping och tog ledningen i den 4:e minuten då Oscar Gröhn plockade upp en dålig passning från Villa håll, han trampade ned till kortlinjen och slog sedan in bollen mot straffpunkten där Jonas Nilsson fanns och slog in bollen i mål. Villa fick straff i den 7:e minuten men den sköt David Karlsson rakt i magen på Andreas Bergwall. Jonas Nilsson utökade ledningen till 0-2 i den 12:e minuten efter att Jens Blixt plockade upp bollen och sprätte in den i mitten. När VSK hade Oskar Robertson och Tobias Holmberg utvisade passade Villa på att utnyttja luckan i backlinjen och Daniel Andersson kunde sätta bollen i mål när han kom fri mot Bergwall. Patrik Hellman kvitterade på hörna i den 19:e minuten. Fyra minuter senare var det dags för Magnus Joneby att sätta en hörna när han gav VSK ledningen igen. Daniel Andersson fick öppet mål efter att bollen turligt hamnat hos honom efter ett utkast från Bergwall, men Daniel missade målet. Dock revanscherade han sig några minuter senare när han kvitterade till 3-3 på distansskott.
Oskar Robertson fick sin tredje utvisning för kvällen i den 45:e minuten vilket gjorde att han fick lindrigt matchstraff och VSK fick spela resten av matchen med en man mindre.
Halvtidsresultat: 3-3

 
Det blev ett övertag för Villa i början på andra halvlek i och med att man var en man mer. Och fem minuter in i halvleken gav David Karlsson Lidköpingslaget ledningen på en retur. Sex minuter senare utökade samme David Karlsson på till 5-3, assisterad av Jesper Eriksson. VSK tog timeout i den 67:e minuten. Efter timeouten fick VSK frislag som Tobias Holmberg utnyttjade snabbt och satte 5-4. Fyra minuter senare var Holmberg framme igen när han blev frispelad av Janne Rintala, och Holmberg kunde sprätta upp kvitteringen i bortre krysset. Dock återgav Tim Persson Villa ledningen minuten efter kvitteringsmålet. Petter Björling kunde sätta 7-5 när VSK jagade en kvittering i slutminuten, han fick hela VSKs planhalva fri mot Bergwall.
Slutresultat: 7-5

 

 

Mål för VSK
Jonas Nilsson 2 mål
Tobias Holmberg 2 mål
Magnus Joneby 1 mål

Assist för VSK
Oscar Gröhn 1 assist
Jens Blixt 1 assist
Johan Esplund 1 assist

Utvisning för VSK
Oskar Robertson 30 min (Lindrigt matchstraff i den 45:e minuten)
Johan Esplund 10 min (Slag på skridsko)
Tobias Holmberg 5 min (Sabotage)

 

Hörnor
Villa Lidköping 8
Västerås SK 6

 
Publik
2770

 

Matchens lirare för VSK
Tobias Holmberg

 

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555