Förlust i Motala, andraplatsen säkrad

Trots förlust i Motala säkrades andraplatsen helt och hållet på fredagskvällen. Nu väntar slutspel där VSK ställs mot vinnaren i åttondelsfinalen mellan Vetlanda BK och Hammarby IF.

Det blev förlust i Motala, där förutsättningarna inte var de bästa. Flera VSK-spelare saknades på grund av sjukdom, och skador sedan tidigare. Förutsättningarna vädermässigt var lika för båda lagen, där det både blåste och snöade från start. Hemmalaget tog ledningen tidigt i matchen och kunde spela på ledning.

– Tuffa förutsättningar såklart, men det är kul att ibland få spela såna här matcher också. Motala gjorde det bättre än oss idag, säger Martin Landström.

Vad avgör i slutändan?
– Vi har ganska många lägen att göra mål men Motala är effektivare än oss. De tar ledningen tidigt och kan spela på den, vi har några procent till att plocka fram.

Efter avslutad match samlades laget i omklädningsrummet för att ta beslut om vilka man vill möta i kvartsfinal. Det blev också några justeringar i tabellen från gårdagen då laget hade ett första snack.

– Det var väl Broberg, Vetlanda och Motala som slogs om att bli sexa, sjua eller åtta, det var väl där det kunde hända något. Det andra gick att räkna ut. Vi var ganska klara med att vi ville ta ett åttondelslag.

Känner ni att det är en stor fördel att ta ett åttondelslag?
– Nånstans får man lita på att tabellen visar hur bra lagen är också. Vi känner väl också att åttondelslagen får spela tuffa matcher kommande vecka, där det kanske går till tre matcher. Det kan vi ha en fördel av, att vi får möta ett lag som fått slita över tre matcher.

Nu lämnar vi serien bakom oss, hur ska det bli att kliva in i slutspel?
– Skitkul! Det är det här man ser fram emot varje år. Skönt att vi kan komma topp-2 och att vi är på G, nu hoppas vi få tillbaka alla spelare till slutspelet. Vi ser fram emot framtiden med goda tankar.

– Vi behöver allt stöd vi kan få nu! Vi ser fram emot att spela inför välfyllda läktare, så gör vi slutspelet till en riktig fest i ABB Arena Syd tillsammans. Vi kommer att ge allt!

IFK Motala – Västerås SK 3-1 (2-0)
6’ 1-0 – Albin Rohlén (Casper Hänninen)
19’ 2-0 – Philip Florén
—————————————————
48’ 2-1 – Martin Landström (Joel Engström)
72’ TIMEOUT – IFK Motala
75’ 3-1 – Oscar Stadin

Utvisningar – 10 min
IFK Motala: –
Västerås SK: –

Hörnor
IFK Motala: 8
Västerås SK: 7

Publik
559

VSK BANDYS STARTELVA
#23 Henrik Kjellsson (mv)
#33 Joel Engström
#11 Jesper Hermansson
#5 Magnus Joneby
#15 Oscar Gröhn
#96 Viktor Spångberg
#39 Martin Landström
#88 Max Mårtensson
#31 Daniel Johansson
#54 Kasper Sandgren
#9 Robin Andersson

Bänken
#30 Benjamin Pizzoni Elfving (mv)
#8 Tobias Hjälmeby Holmberg
#17 Lucas Åkerholm (J)
#27 Figge Nilsson

Text: Dan Kiwii Persson