Förlust mot regerande svenska mästarna för Damlaget

På söndagskvällen drog VSK Bandys Damlag igång sin säsong, borta mot AIK i Uppsala. Det blev förlust mot de regerande mästarna med 4-1, en stark insats från Damlaget.

 

JohanHedfors1

Tränare Johan Hedfors om matchen:
– Jag hade en känsla inför matchen att det skulle kunna gå idag, vi nådde inte ända fram men var inte långt borta. AIK har tappat flera spelare till den här säsongen men har fortfarande 5-6 landslagstjejer med i laget. Så trots att de har flera nya spelare så spelade de det ”vanliga” AIK spelet med hög press, vilket jag inte hade förväntat mig riktigt. De står med 4 tjejer utanför straffområdet när vi har utkast, vilket gör att det blir stressigt direkt, vilket i sin tur gör att vi har svårt att få bort bollen därifrån. Men försvarsmässigt spelar vi väldigt tight idag, AIK kom inte igenom.

AIK:s mål kom på tre fasta situationer och ett spelmål, men hur såg spelet på planen ut?
– AIK hade väl 65% bollinnehav, men snurrar de bara runt på egen planhalva så hotar inte det oss. Vi hade väldigt svårt att få till något framåt idag, vi hade lite trötta spelare.

Hur nöjda är ni såhär efter matchen?
– Vi är nöjda med det här. Vi ser vart vi inte har nått ända fram än, men vi står upp på ett helt annat sätt idag än mot tidigare matcher mot AIK. Förut har vi varit nöjda för varje minut som gått utan insläppt mål, idag hade det lika gärna kunnat stå 2-2 i halvtid, tjejerna känner att de var nära idag. Therese Dahlberg var fantastisk i mål idag.

Nu är ni igång och spelar nästa match redan på onsdag då Hammarby väntar på Zinkensdamms IP.
– Det är igång och det är superkul, de två senaste åren har vi vunnit mot Hammarby på bortaplan så vi går in med en bra känsla till den matchen.

 

 

1:a halvlek
1-0 Hörna. Nr.9 Hanna Nygren (Nr.21 Hanna Brusberg) 06:47
2-0 Hörna. Nr.10 Anna Widing (Nr.21 Hanna Brusberg) 14:15
Utvisning Västerås SK Dam. Nr.5 Matilda Plan 10 min (Bentackling) 38:45
2-1. Nr.12 Ellinor Danielsson (Nr.20 Elin Karlsson) 40:44
—————————————————————————————————–
2:a halvlek
Utvisning Västerås SK Dam. Nr.23 Lisa Larsson 10 min (Våldsamt slag) 47:45
Utvisning AIK Dam. Nr.6 Lovisa Elovsson 10 min (Fasthållning) 59:04
3-1 Straff. Nr.21 Hanna Brusberg, 67:28
4-1. Nr.9 Hanna Nygren, 72:41

 

Hörnor
AIK Dam 14
VSK Bandy Dam 6

 

 

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555