”Fortsätta ha hög kvalitet” | Christoffer Fagerström inför Bollnäs GIF på bortaplan

Herrlaget stod för en stark insats hemma mot Villa Lidköping på onsdagskvällen och ikväll väntar Bollnäs GIF på bortaplan. – Vi ska fortsätta där vi slutade i onsdags, säger Christoffer Fagerström inför matchen.

Ledning med 3-0 som blev 3-3 och slutligen seger med 6-3. Finalreprisen mot Villa Lidköping svängde rejält men det var Grönvitt som plockade hem båda poängen.

– Jag tycker att vi gör en riktigt bra match, den är bra genomförd på många olika sätt. Vi är aggressiva i vårt mindset och i kroppspråket. Igår hade vi lite lätt träning för att ta hand om kropparna och så laddar vi fullt inför kvällens match.

Bollnäs GIF på bortaplan var länge synonymt med utematch. Numera huserar man inne i SBB Arena, där VSK faktiskt spelade den första tävlingsmatchen, och vann, i den nya arenan den 8:e november 2022. Ett år senare är det dags igen.

– Det ska bli kul att få komma upp dit ikväll. Vi ska fortsätta där vi slutade i onsdags, ta vid därifrån helt enkelt. Det är ju en resa som ska göras och jag tycker att vi börjar hitta sköna vägar, bra lir och en bra attityd. Jäkligt kul och vi ser verkligen fram emot det som kommer nu.

Villa Lidköping kontra Bollnäs GIF, vad skiljer motståndarna åt?
– De spelar ju lite olika och har olika typer av spelare. Jag tror att de som kommer titta på matchen kommer få se en rolig och fartfylld match.

Vad gäller för er del ikväll?
– Vi ska fortsätta ha kvalitet i vårt passningsspel, vår defensiv behöver sitta då Bollnäs gjort en hel del mål hittills. Det som framförallt gäller är vad vi gör med bollen, det kommer vara superviktigt. Utan att gå in på detaljer så är det att fortsätta ha hög kvalitet på det vi gör och vara noggranna både offensivt och defensivt.

Elitserien Herr | Omgång 5
Bollnäs GIF – Västerås SK
Fredag 10 november, 19.00
SBB Arena

Följ matchen på Bandygrytan >>>
Se matchen på VLT >>>
Se matchen på Bandypuls >>>
Se matchen på Expressen >>>

Text: Dan Kiwii Persson