“Fortsätta vara noggranna och ha tålamod i spelet” | Kasper Sandgren inför matchen mot IK Tellus

Tidigare idag blev det klart att hemmamatchen imorgon kommer att spelas. – Det ska bli kul att spela match igen, säger forwarden Kasper Sandgren.

I lördags åkte Västerås SK upp till Edsbyn för att försöka fortsätta segersviten. Något som lyckades efter att VSK vunnit matchen med 8-3. Efter 18 minuter in i matchen tog Edsbyns IF ledningen med 1-0 men ungefär tio minuter senare kvitterade Grönvitt genom ett mål av Magnus Joneby på hörna. Därefter kändes det som att VSK hade kontroll och växte mer och mer ju längre matchen gick.

– Vi gör en bra match, Edsbyn har mycket boll till en början men sen tar vi över och jag tycker vi tar kommandot efter kvitteringen. Matchen gled aldrig ifrån oss utan jag tycker vi håller fokus och har ett bra tålamod även fast vi släpper in 1-0. Vi fortsatte det hårda jobbet och passningsspelet funkade bra, säger Kasper Sandgren.

Hur mycket energi och styrka ger det till truppen efter att besegra serieledarna på bortaplan?
Edsbyn borta är absolut ingen lätt match att vinna. Det bevisar att vi är starka och har kapaciteten till att vinna mot alla lag. Det ger en extra skön känsla men samtidigt är vi ödmjuka och måste fortsätta jobba hårt varje dag.

I måndags skulle matchen mot Sandvikens AIK spelats men den blev uppskjuten på grund av sjukdomsläget i SAIK. Med tanke på läget som är nu i samhället, känns det skönt med match imorgon igen. Inför matchen mot IK Tellus imorgon har Västerås klättrat upp till en femteplats i tabellen med 24 inspelade poäng.

– Det ska bli kul att spela match igen. Vi är laddade och ska hålla oss till vårt spel. Även fast det väntar en annan typ av matchbild imorgon gäller det att fortsätta vara noggranna och ha tålamod i spelet, säger Sandgren.

Nya restriktioner med maxtak på 500 åskådare har tillkommit. Vad vill du säga till alla supportrar och fans som gör det de kan för att stötta er på håll?
Man är jättetacksam för all support. Att de är med oss och hjälper till med det dem kan betyder jättemycket. Vi får hålla ut och hoppas att vi snart kan ses i en fullsatt ABB Arena Syd, avslutar Kasper Sandgren.

E L I T S E R I E N H E R R
Västerås SK – IK Tellus
Onsdag 12 januari, 19:00
ABB Arena Syd

I nuläget (tisdag 11/1 19:30) gäller inte maxtaket på 500 personer och om det inte kommer ett beslut innan matchen imorgon kommer vi att släppa in fler besökare.

Köp din biljett till matchen >>>

Se matchen på Sportbladet Play >>>
Följ matchen på VLT >>>
Följ matchen på Elitrapport >>>

Text: Martin Jibbefors