Fri bandy- och skridskoskola för alla – ”En plattform att skapa nya vänner”

VSK Bandy tar steget att erbjuda alla barn en fri utbildning i vår bandy- och skridskoskola. – Vi vill skapa förutsättningar för att barn kommer i rörelse, säger VSK Bandys ordförande Nicklas Nilsson.

Styrelsen har beslutat att bandy- och skridskoskolan säsongen 2022/2023 ska vara kostnadsfri.

– Vi vill skapa förutsättningar för fler barn att komma i rörelse samt att bli framtida bandyspelare, där vi vet att om vi får in dem i vår verksamhet så fortsätter de allra flesta långt upp i junioråldrarna. Vår vilja är att skapa en grundförsörjning till våra egna representationslag, där vi vill att en stor del av elitspelarna ska komma från egna led.

Ett tidigare myntat uttryck från VSK Bandy är ”så många som möjligt, så länge som möjligt”. Det här är en del i det tankesättet.

– Ett steg är såklart att få in så många som möjligt i vår verksamhet, där de får prova på skridsko och bandy. Därefter ska vi utbilda våra spelare både på och utanför isen. I allt från hur man är en bra kompis till hur man gör översteg och skjuter en boll.

Med dagens läge där mycket blir dyrare i det dagliga vill klubben göra steget att börja med skridskor och bandy betydligt kortare.

– Vi vet att det är många som under de senaste åren inte riktigt vågat prova på idrott, till följd av pandemin. Vi har fortsatt med vår bandy- och skridskoskola och nu ser vi en fantastisk möjlighet att erbjuda barn en god möjlighet till rörelse, att lära sig åka skridskor och spela bandy men också en plattform att skapa nya vänner.

Vi är alla olika och vissa behöver extra stöttning, därför finns möjligheten att du som förälder också kan snöra på dig skridskorna och vara med ditt barn ute på isen.

Bandy- och skridskoskolan sträcker sig över tre åldrar, där de äldsta i år är födda 2015 och de allra yngsta är födda 2017. Dessutom finns det en separat flickgrupp.

– Vi har lärt oss genom åren att det har gynnat intresset att ha en separat grupp för flickor, vilket vi väljer att fortsätta med även framöver.

Bandy- och skridskoskolan besöks av spelare från dam- och herrlaget och juniorlagen under året.

Då drar Bandy- och skridskoskolan igång

När: Lördagen 19 november
Vart: ABB Arena Syd

Flickor 2015, 10.00-11.00
Pojkar 2015, 09.00-10.00
Flickor 2016, 10.00-11.00
Pojkar 2016, 09.00-10.00
Flickor 2017, 10.00-11.00
Pojkar 2017, 10.00-11.00

VSK står inte för utrustning så som skridskor, skydd och så vidare. Bandyklubbor finns att köpa på plats.

 

Foto: Johan Karlsson