Gröhn inför comebacken: “Jag känner mig säkrare bakom galler”

På onsdagskvällen åker VSK Bandy till Uppsala för en botten mot toppen match, till matchen gör ytterhalven Oscar Gröhn comeback efter sin ögonskada han ådrog sig i bortamatchen mot Sandvikens AIK i början på december. – Jag känner mig säkrare bakom galler, säger Gröhn inför comebacken.

Några av er kanske minns eller rent utav såg Bandypuls-sändning när Patrik Nilsson lossade ett skott långt ute till höger och Gröhn gick ned för att täcka skottet. Olyckligtvis så träffade Patrik Nilssons klubba Oscar vid ögat och matchen var över för Gröhns del. Sedan dess har han alltså fått stå på sidan och sett VSK från läktarhåll. – Man blir expert på läktaren. Skämt å sido, men man ser allt på ett helt annat sätt. Man ser hur det blir när vi gör rätt grejer, som man kanske inte tänker på när man är nere på isen.

En nio matchers lång frånvaro är lång tid i bandysammanhang, i princip en tredjedel av grundserien. Hur har det varit att stå på sidan?
– I början var jag ganska nervös och jag hade svårt att sitta still, man vill ju alltid spela. Men grabbarna har gjort det jättebra på isen så jag har inte behövt vara orolig, jag har stått och njutit lite på sidan av.
Det har såklart varit segt ändå, jag ville tillbaka så snabbt som möjligt. Det var lite värre med ögat än jag först trodde men det är skönt att komma tillbaka innan VM-uppehållet.

OscarGröhn1

Oscar Gröhn

Det har gått sex veckor sedan olyckan, hur mycket har du förlorat rent fysiskt mot övriga truppen?
– Det är klart att jag ligger efter mot vart jag var innan, men det kommer tillbaka ganska fort ändå. Jag har varit på is ett tag utan att känna mig hämmad. Men jag har inte heller haft så höga krav på mig själv i början, utan har spelat ganska enkelt och så. Det gäller att börja i rätt ände och bygga upp självförtroendet därifrån.

Under träningarna så har du kört med galler, fortsätter du med det under matcherna framöver också?
– Jag känner mig säkrare bakom galler och behöver inte tänka hur eller om man kan gå ner och täcka skott. Det är mer av en säkerhetsåtgärd och kommer vara så ett tag framöver, det vore olyckligt med ännu en smäll på samma öga.

Du gör comeback imorgon mot IK Sirius, hur ser du på matchen?
– Det känns jätteroligt att vara tillbaka, jag ska gå in och bidra så mycket jag kan. Det blir en tuff match som vanligt. Sirius har gjort det bra med deras förutsättningar och har lyckats tagit några tunga poäng så som Hammarby på bortaplan. Det kanske är många som underskattar dem, de är bättre än många tror.

Tränare Michael Carlsson kommenterar laguttagningen av Oscar Gröhn:
Han trappade upp träningen ytterligare förra veckan och har kört två fulla träningar den här veckan. Han är bra grundtränad så fysiken är det inga problem med. Det är väl mer med timing och sådär, som kommer när man väl spelar match. Jag vill få igång honom innan VM-uppehållet så att han är redo för slutskedet på säsongen.

 
Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555