Grönvit seger i toppmatchen!

VSK vann toppmatchen hemma mot Edsbyns IF med 6-1 (2-1) efter en jämn första halvlek, men när VSK gjorde tre mål på en kvart i den andra halvleken kunde man spela ut matchen och ta de två viktiga poängen.

Dagens första mål var en riktig soloräd från Simon Folkesson, som bröt bollen i eget straffområde och åkte själv över hela banan innan han med sin backhand satte 1-0. 2-0 kom i den 20:e minuten efter att Johan Esplund snott bollen av Edsbynspelare, kyligt inväntat Ted Bergström som kom åkandes och som fintar skott innan han sprätter in den i mål.
Halvtidsresultat: 2-0

Tio minuter in i andra halvlek får Johan Esplund ett flipp in i straffområdet som han plockar ner, tittar upp och söker Jonas Nilsson, men bollen styrs i mål av en Edsbynspelare fram till 3-0. Hans Andersson reducerade för Edsbyn i den 60:e minuten på hörna. 4-1 signerades av Jonas Nilsson som droppade bollen till Esplund i höjd med straffområdet, Esplund skär ut till höger innan han skjuter in bollen i mål. 5-1 gjorde Patrik Sjöström på hörna i den 70:e minuten. Efter det målet tog Edsbyn timeout. I den 80:e minuten fick VSK en hörna, som efter skott studsar ut till Anders Bruun som står halvvägs in på Edsbyns planhalva, han tar emot, tar tre skär och placerar perfekt in bollen i det bortre hörnet.
Slutresultat: 6-1

SimonFolkesson1

Simon Folkesson

Mål för VSK
Simon Folkesson 1 mål
Ted Bergström 1 mål
Johan Esplund 1 mål
Patrik Sjöström 1 mål
Anders Bruun 1 mål

Assist för VSK
Johan Esplund 2 assist
Jonas Nilsson 1 assist

Mål för Edsbyn
Hans Andersson 1 mål

Assist för Edsbyn
Joakim Svensk 1 assist

Utvisningar
Västerås SK: 2×10
Edsbyns IF: 1×10

Hörnor
Västerås SK 15
Edsbyns IF 4

Matchens lirare
Simon Folkesson

Publik
1838

50/50-lotteriet
Vinstnr: 11663
Vinstsumma: 10 950:-

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555