”Hålla tätt bakåt och vara mer kliniska framåt” | Tobias Holmberg inför mötet mot Hammarby IF

Säsongens första grönvita möte väntar när Hammarby IF kommer till Västerås. – De är hungriga och vill ta kliv och vi ska vara beredda på det, säger Tobias Holmberg inför matchen.

VSK har pratat igenom fredagens förlustmatch mot Edsbyns IF och tagit med sig flera positiva saker.

– Vi var inte med första 20 och där avgörs ändå matchen i slutändan, men från minut 20 till 90 så gör vi en bra prestation. Vi gör våra grejer, skapar lägen och blir inte uppjagade. Sen har vi chansen att stänga matchen. Vi behöver vara mer kliniska i avsluten och mer täta i defensiven.

Vad säger du om motståndet Hammarby IF?
– Det har hänt rätt mycket med Hammarby senaste åren och de är inne i en föryngring. De är hungriga och vill ta kliv och vi ska vara beredda på det, i övrigt fokuserar vi inte så mycket på motståndarna utan mer på oss själva.

Lagen möttes på försäsongen, redan den 22 augusti då Sportklubben vann med 14-0.

– Det är så längesen och det var så pass tidigt på säsongen då man ligger olika långt i faserna, så den matchen känns väldigt avlägsen idag.

Vad vill du se av VSK imorgon?
– Det är väl samma sak som i fredags mellan minut 20 och 90. Att vi spelar bra matchen igenom med det spel vi vill spela, ha bra fart på bollen, många delaktiga, skapa många lägen. Och att vi fortsätter fila och slipa på detaljerna för att dels hålla tätt bakåt och vara mer kliniska framåt.

Tre matcher är spelade och framöver väntar två till tre matcher i veckan.

– Det är tätt på given hela tiden nu och det är kul att vara inne i rullorna. När det kommer till matcherna så gäller det att städa av föregående match snabbt, landa i vad man ska ta med sig och sen fokusera på nästa match. Nu är det fullt fokus på Hammarby.

E L I T S E R I E N H E R R
Västerås SK – Hammarby IF
Tisdag 9/11 19:00
ABB Arena Syd

Se matchen på Sportbladet Play >>>
Följ matchen på VLT >>>
Följ matchen på Elitrapport >>>