”Håller på att skapa något nytt” | Damlaget laddar inför första matchen

Försäsongen har varit lång men nu är det även dags för damlaget att dra igång med matcher, och det blir tävlingsmatcher direkt i form av Svenska Cupen. – Jag får väldigt mycket energi tillbaka från tjejerna, säger "Lillis".

Stefan ”Lillis” Jonsson är ny huvudtränare för VSK Bandys damlag, tillsammans med Emma Hansson som är nytillträdd assisterande tränare. Tillsammans har de två lett laget under barmarkssäsongen och under de första veckorna på is.

– Vi har haft det rätt bra och kunnat träna på is från början av augusti, vilket vi är glada över. Under våren och sommaren har vi jobbat väldigt mycket teoretiskt där vi tittat över läget vi är i och vad vi behöver jobba med samt hur vi ska ta oss an den här säsongen.

Med en enorm erfarenhet både på och vid sidan av isen i junior- och seniorsammanhang på herrsidan är det här första gången ”Lillis” leder ett damlag.

– Det är en utmaning, som med alla lag, att lära känna alla spelare och ta reda på deras kompetens. Jag får väldigt mycket energi tillbaka från tjejerna.

Både du och Emma Hansson är nya in, hur funkar ert samarbete?
– Det funkar bra, vi snackar fortfarande ihop oss med hur vi vill ha vissa saker. Vi håller på att skapa något nytt, både i hur vi jobbar och hur vi vill spela.

På lördag väntar första matchen, borta mot KS Bandy i Svenska Cupens gruppspel.

– Jag förväntar mig mycket energi, men också att det kommer bli väldigt hackigt i spelet. Eftersom vi bygger lite nytt så kommer det att ta några matcher innan spelet kommer att sätta sig. Alla som håller på med idrott vet att det svårt att både tänka och utföra nya saker ute på planen, det sätter sig med tiden. Vi kommer dessutom prova lite olika laguppställningar här under försäsongen, så det kommer bli riktigt spännande.

Nya tränare, flertalet nya spelare och ett nytt sätt att spela. Det är mycket nytt, hur långt har ni kommit i processen?
– Jag skulle säga att vi ligger i första fjärdedelen av processen, och det är verkligen inget negativt. Vi har mycket att jobba med och väldigt roliga saker framför oss, så det ska bli intressant att följa vår väg framåt. Vi har ett bra tålamod med det vi ska göra, att bygga lag och göra om tar tid.

Du hittar damlagets försäsongsschema här >>>

Text: Dan Kiwii Persson