Henrik Kjellsson spelar i Grönvitt över 2024/2025

Henrik Kjellssons kontrakt sträckte sig över säsongen 2023/2024, nu är det förlängt till och med säsongen 2024/2025.

– Jag trivs otroligt bra i klubben och det är här jag vill spela. Klubben tror på mig och jag tror att vi kan göra något liknande nästa år. Jag vill jättegärna vara med på det, då var det inget snack om att skriva på redan nu.

Först ett SM-guld och i söndags även ett VM-guld, hur har veckorna varit?
– Jag har haft otroligt vina veckor. Mycket glädje, eufori och bara allmänt roligt. Jag har bara gått runt och njutit, det har även kommit fram många på jobbet och sagt grattis.

Du var iväg till Uppsala och IK Sirius i några år, nu har du varit förstemålvakt och även landslagsmålvakt. Vad betyder det för dig?
– Nånstans så har det varit det stora målet hela tiden. Dels att komma tillbaka och ta förstaplatsen, sen att jag har fått den utvecklingen jag fått på min egen karriär. Det hade man knappast kunna drömma om. Det har blivit så som man såg framför sig som liten. Att vara målvakt i moderklubben, vinna SM-guld och sen ett VM-guld för Sverige.