Herr: 9-6 mot Vetlanda

VSK Bandy vann hemmamatchen mot Vetlanda BK med 9-6 (6-3) efter bland annat fyra mål från Simon Jansson, som även blev matchens lirare.

Det var gästerna som öppnade målskyttet genom lagkapten Johan Löfstedt efter dryga minuten. I den 6:e matchminuten kvitterade VSK genom Patrik Sjöström på straff. 2-1 satte Simon Jansson på en målvaktsretur. Två minuter senare utökade Jansson på VSKs ledning till 3-1 när han kom i full fart och lossade bössan och fick se bollen gå in vid stolproten. Efter målet begärde Vetlanda timeout. Johan Löfstedt reducerade för gästerna i den 34:e minuten. Mindre än en minut senare satte Jonas Nilsson 4-2, assisterad av Mikael Olsson. I den 44:e minuten satte Simon Jansson 5-2 på vad som såg ut som en passning mot Jonas Nilsson, men bollen letade sig in vid bortre stolpen. Jansson satte även 6-2 på retur, hans fjärde mål i den första halvleken. Vetlanda hann med en reducering innan domaren blåste för halvtidsvila genom Joakim Andersson.
Halvtidsresultat: 6-3

Sex minuter in i andra halvlek satte Johan Löfstedt sitt tredje mål fram till 6-4. I den 60:e minuten plockade Andreas Lysell ner ett lyft från Löfstedt, Lysell kom då fri mot Bergwall och satte 6-5. Minuten senare utökade Ted Bergström på till 7-5, assisterad av Simon Jansson. I den 70:e minuten frispelade Tobias Holmberg Max Mårtensson som fick en hel planhalva för sig själv, han gjorde inget misstag och utökade till 8-5. 9-5 kom till då Simon Folkesson passade fram mot en bytande Simon Jansson, istället hann Ted Bergström upp bollen och kunde ta sig in i straffområdet och sätta bollen i mål ur snäv vinkel. Pontus Blomberg tröstmålade i den 84:e minuten fram till slutresultatet 9-6.
Slutresultat: 9-6