Herr: Bergström avgjorde sent

VSK Bandy vann, till slut, hemmamatchen mot Gripen Trollhättan med 4-3. Ted Bergström avgjorde matchen i den 91:a minuten.

Publiken i ABB Arena Syd fick vänta länge på det första målet och i den 16:e minuten höjdes förhoppningen när VSK tilldömdes straff. Den sköt dock Anders Bruun i stolpen. I den 33:e minuten var det gästande Gripen Trollhättan som tog ledningen när Henrik Larssons skott styrdes på Bergwall och in i mål. Kvitteringen kom tre minuter senare efter ett frislag där Jonas Nilsson spelade till Tobias Holmberg som hittade Janne Rintala som i sin tur drog två spelare och satte 1-1 i nättaket. I den 39:e minuten tog gästerna ledningen igen när lagkaptenen Linus Rönnqvist sköt in en hörna.
Halvtidsresultat: 1-2

Knappt tio minuter in i andra halvlek drog den nyblivne pappan Simon Jansson på ett slagskott på en vänsterhörna och kvitterade till 2-2. Tretton minuter senare drog Jansson på ett slagskott igen som satt perfekt i krysset, också det på en hörna. Med kvarten kvar tog Gripen timeout. Det gav frukt direkt. Efter att bollen studsat fram och tillbaka hamnade bollen hos Adam Rudell som på halvvolley och med ryggen mot mål satte 3-3. Men VSK och framförallt Ted Bergström ville annat. I den 91:a minuten spelades bollen in i straffområdet, Simon Jansson missar bollen men då dyker Ted Bergström upp och skjuter in bollen lågt bakom David Erkenborn.
Slutresultat: 4-3

0-1 (33) – Henrik Larsson (Andreas Eriksson)
1-1 (37) – Janne Rintala (Tobias Holmberg)
1-2 (39) – Linus Rönnkvist (Henrik Korén) Hörna
————————————————————–
2-2 (55) – Simon Jansson (Jacob Bucht) Hörna
3-2 (69) – Simon Jansson (Magnus Joneby) Hörna
3-3 (78) – Adam Rudell
4-3 (91) – Ted Bergström

Hörnor
Västerås SK: 15
Gripen Trollhättan: 7

Utvisningar
Västerås SK: 3×10
Gripen Trollhättan: 3×10

Publik
927

Matchens lirare
Simon Jansson

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555