Herr: – Bollnäs är en het finalkandidat, Simon Janson

På söndagseftermiddagen kommer Bollnäs GIF på besök till Västerås och ABB Arena Syd för träningsmatch mot VSK Bandy. Avslag 14.20.

Bollnäs slutade på en tredjeplats förra säsongen och åkte sedan ut i semifinal mot Villa Lidköping efter fyra tuffa matcher. Under våren och sommarens Silly Season har man hämtat in skyttekungen Patrik Nilsson från Sandvikens AIK och Pär Törnberg som åter är i klubben.

SimonJansson_1_296

Träningsmatch mot Bollnäs väntar, vad säger du om motståndet Simon Jansson?
– Det blir ett bra formtest mot en bra motståndare. Det känns som det var ett tag sedan sist vi spelade match så det ska bli kul.

Vart har fokus legat på träningarna sedan träningmatchen mot Tellus?
– Vi har kört på som vanligt. Alla vet hur vi ska spela i defensiven och i offensiven och det är inga nya spelare som ska lära sig spelet. Sen finslipar vi på detaljer såklart, men just nu känns det som att vi vill ha en till match i benen och utgå ifrån det.

Bollnäs har värvat in några spelare, hur bra tror du att de kan bli i år?
– De kommer stärkta inför den här säsongen och värvningen av Patrik Nilsson är helt klart en förstärkning. Han kom igång mot oss i semifinalerna förra säsongen i Sandviken och med tanke på vilka spelare han har bakom sig nu som kan leverera bollar så blir de ganska mycket bättre med honom.

Är Bollnäs en finalkandidat rent av?
– De utmanade redan förra säsongen om en finalplats som till slut Villa Lidköping knep, men i år är de helt klart en kandidat att spela final. Ett starkt lag som försvarar sig bra och ha ett gäng spettsspelare. Det blir en bra match för oss att mäta oss mot ett så bra lag.

I slutet av månaden är det Svenska cupen i Lidköping, längtar du dit?
– Ja absolut, cup är alltid kul. Vi har bra minnen från ifjol i Lidköping så det ska bli kul att åka dit och försvara titeln. Kul att möta de bästa lagen i Sverige under en helg, det är bra träning men självklart vill man alltid vinna en titel. Det är det här man väntat på hela sommaren, att det ska dra igång på riktigt.

VSK Bandys laguppställning:
#13 Andreas Bergwall
#14 Patrik Sjöström, #4 Anders Bruun, #2 Stefan Edberg
#43 Simon Folkesson, #15 Oscar Gröhn
#5 Magnus Joneby (K), #27 Mikael Olsson
#9 Jonas Nilsson, #10 Ted Bergström, #6 Simon Jansson

Bänken
#30 Filip Mörkdal (mv), #7 Jacob Bucht, #16 Rasmus Sjöström (J), #81 Max Mårtensson (J), #83 Emil Juhlén (J), #90 Janne Rintala

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555