Herr: “Edsbyn vinner rättvist”

VSK Bandy förlorade bortamatchen mot Edsbyns IF med 6-2 (3-2) och Patrik Sjöström är missnöjd efter matchen. – Nu känns det bara tungt, säger Patrik i bussen på väg hem mot Västerås.

Annars började det ändå hyfsat. Från start var det högt tempo och spelet gick fram och tillbaka. Edsbyn tog ledningen men VSK kvitterade genom Stefan Edberg. I halvtid stod det 3-2 till Edsbyn.

– Första är helt okej tycker jag, det är ganska mycket fram och tillbaka. Där ligger vi ändå bra med. Svårt att säga vad det är som går fel sen när Edsbyn tar över.

För i den andra halvleken var det Edsbyn som skapade de hetaste lägena och gjorde målen. Man gick ifrån 3-2 till 6-2 innan Valdemar Olsson blåste i sin pipa och lagen begav sig till omklädningsrummet en sista gång denna kväll.

– Edsbyn vinner rättvist. Vi får inte riktigt igång vårt anfallsspel så att vi får tryck på dom, vilket i sin tur gör att vi inte får någon bra defensiv.  Sen är Edsbyn heta idag, dom gör en bra match. Just nu känns det bara tungt.

VSK har varit lite upp och ned såhär långt in på säsongen. Man vann hemmamatchen mot Vetlanda BK för att förlora bortamatchen tre dagar senare. Man vann annandagsderbyt mot Tillberga för att sedan förlora kvällens match borta mot Edsbyns IF.

– Det känns inte som att det är långt ifrån tills det rinner över till vår fördel, det känns som att vi är på G men ändå inte. Vi möter bra lag och dom gör allt för att slå oss.

Patrik själv nämner själv att laget behöver höja sig inställningsmässigt.

– Där behöver vi komma upp. Vi försöker jobba så mycket vi kan med att hitta formen eller vad det nu är vi letar efter. Var och en försöker göra så bra matcher som möjligt men vi är inte riktigt där. Det är mycket smågrejer som gör det, timing i spelet och det hackar lite här och där. Då blir det lätt energitapp. Det finns inga genvägar till att det ska vända, vi får jobba ännu hårdare.

 

Nästa match spelas nu på fredag, hemma mot IK Tellus. Avslag 18.00

 

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555