Herr: Formstarkt Villa väntar för VSK

På fredag ställs VSK Bandy mot Villa Lidköping i en häftig match i ABB Arena Syd, avslag 18.00.
– Vi är på väg upp, säger Carlsson inför matchen.

michaelcarlsson_296

Michael Carlsson

Inför serien hade Bandypuls.se en enkät med en spelare från varje lag. Simon Jansson fick svara på frågor för VSK och på frågan ”Vem får lite för mycket cred?” svarade han:
– David Karlsson är en fantastisk målskytt, han är jätteduktig på det han gör och är livsfarlig. Men vissa säger att han borde spela i landslaget, fast han kanske inte besitter kvaliteterna i övrigt liksom.

Några dagar senare spelades första Elitseriematchen för säsongen mellan Villa Lidköping och Sandvikens AIK, där Villa Lidköping vann med 5-0 och David Karlsson gjorde fyra mål. Då gick Karlsson till motattack.
– Han skulle inte ha en chans mot mig i diskussionen om vi skulle sätta oss ner sinsemellan. Han får tycka vad han vill. Kanske är han rädd att jag tar hans plats (i landslaget), sa Karlsson till Bandypuls.se.

Dessutom gjorde David Karlsson sitt 800:e mål förra veckan i matchen mot Tillberga. Nu ställs alltså dessa två herrar mot varandra i en match där det kommer vara mycket fart och förmodligen svänga fram och tillbaka.

Nu kommer David Karlsson med sitt Villa Lidköping till Västerås. Vi kan förvänta oss en fartfylld match enligt Michael Carlsson.

– Det blir det nog, det är två lag som gillar att gå på offensiven. Jag längtar faktiskt till imorgon, det brukar bli bra matcher.

VSK tappade poäng borta mot GripenTrollhättan i tisdags men laget är på gång.

– Vi är i ett läge där vi är på väg upp även om vi inte är fullt där än, men det kan lika väl vara så att vi är där imorgon. Ibland går det fort att ta sig upp på en hög nivå, jag vet att vi kommer vara bra imorgon.

Carlsson om Villa Lidköping.

– Villa har gjort det bra. Många spännande spelare och ett starkt försvarsspel.

VSK Bandys lag till fredagens match:
#2 Stefan Edberg
#4 Anders Bruun
#5 Magnus Joneby (K)
#6 Simon Jansson
#7 Jacob Bucht
#8 Tobias Holmberg
#9 Jonas Nilsson
#10 Ted Bergström
#13 Andreas Bergwall (Mv)
#14 Patrik Sjöström
#15 Oscar Gröhn
#27 Mikael Olsson
#30 Filip Mörkdal (Mv)
#43 Simon Folkesson
#81 Max Mårtensson (J)
#83 Emil Juhlén (J)

 
Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555