Herr: Inför Elitseriepremiären med Michael Carlsson!

Imorgon är det äntligen dags för Elitseriepremiär och det blir en hejdundrande match publiken i Västerås får se direkt. VSK Bandy tar emot Hammarby IF, de två lag som Michael Carlsson tror kommer att mötas i SM-Final senare den här säsongen.
Hammarby har ett bra lag och en bred trupp, vi kan förvänta oss en riktigt bra match redan imorgon.

Det har snart gått två veckor sedan ni spelade match senast (i World Cup), nu väntar hemmapremiären. Hur är känslorna såhär under sista veckan?
– Det är som alltid inför en premiär, man bygger upp stämningen ända fram och nu är vi snart framme vid det vi har längtat efter. Vi har haft bra träningsveckor och ser fram emot premiären.

Vad för typ av bandy spelar Hammarby?
– De försöker spela bandy så mycket som möjligt och gör det ganska bra. De varierar med att spela i sidled och djupled på ett bra sätt.

VSK Bandy har haft en bra försäsong där man gått långt i de båda cuperna man ställt upp i. Man har dessutom bara förlorat en match, vilket också är den senaste matchen i World Cup mot Sandvikens AIK. Vad säger du om du skulle sammanfatta försäsongen?
– Vi har gjort en bra försäsong. Vi vann Svenska Cupen och gjorde ett bra intryck i hela den turneringen, lite samma med World Cup. Vi gör bra matcher hela vägen. Nu åkte vi ut i semifinal under World Cup och det gillar man aldrig, men det är bara att bita i det sura äpplet och gå vidare.

Du har tidigare pratat om att ni fortsätter bygga på det spel ni började på under förra säsongen, hur tycker du att spelet har sett ut hittills?
– Vi spelar på det stora hela precis som vi vill göra. Sen kan vi vässa till oss ytterligare och lägga till saker i vårt spel. Det är alltid en process men vi är långt framme i den. Vi är där vi ska vara och är redo att prestera bra för att vinna matcher.

Truppen är skadefri vilket betyder att du kommer få ställa över några spelare, hur går tankarna där för dig?
– Det är den verklighet vi lever i och det är bland det svåraste med jobbet. Vi har 19 bra spelare och någon måste stå på läktaren varje match. Vi pratar om det i gruppen så alla är medvetna om det och det är en av våra styrkor att vi har många bra spelare som gör att vi kan ha bra träningar med hög fart.

Vad förväntar du dig själv av laget i premiärmatchen?
– Att vi går ut och visar att det här är vår hemmaplan och att vi gör en riktigt bra match.

VSK Bandys lag mot Hammarby IF i hemmapremiären:
#13 Andreas Bergwall
#14 Patrik Sjöström, #4 Anders Bruun, #2 Stefan Edberg
#43 Simon Folkesson, #15 Oscar Gröhn
#5 Magnus Joneby (K), #27 Mikael Olsson
#8 Tobias Holmberg, #9 Jonas Nilsson, #6 Simon Jansson

Bänken
#1 Filip Mörkdal (mv), #7 Jacob Bucht, #10 Ted Bergström, #83 Emil Juhlén

 

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se
Foto: Bildbyrån

VSK_Logga_555