Herr: Inför Kalix – VSK Bandy

Med två raka förluster i backspegeln flyger VSK upp till Kalix på onsdagsförmiddagen och laddar för match på kvällen. Det blir ingen enkel uppgift då Kalix inlett serien starkt och är såhär långt obesegrade.
Vi har jobbat på bra under den här perioden efter senaste matchen. Det finns inga genvägar, vi vill upp på banan igen och har tagit kliv uppåt i formkurvan. Vi ser fram emot matchen och är väldigt sugna att spela igen, säger Michael Carlsson och fortsätter prata om vad man jobbat på sedan den senaste matchen.
Det är mer att vi ska jobba mer tillsammans. Vi kan förlora mot alla lag om vi spelar en och en, så vi har gått tillbaka till våra grunder med hur vi ska spela. Det kommer någon svacka emellanåt men i det långa loppet kan det vara bra att åka på någon förlust. Då gäller det att man tar tag i sakerna, rättar till och filar ytterligare för att ta nästa kliv.

MichaelCarlsson1

Motståndarna
Kalix ligger för närvarande på en femteplats i Elitserien med två vinster och en oavgjord match såhär långt. Man inledde serien med oavgjort hemma mot IFK Kungälv och följde upp det med två segrar borta mot GripenTrollhättan och IK Sirius. En bra säsongsinledning men hittills har man inte stött på något av de förväntade topplagen.
Det är ett bra lag som öppnat säsongen bra, så det blir en tuff bortamatch som väntar oss. Vi ska åka upp och göra en rejäl insats imorgon och vara aggressiva från start och göra allt för att ta två poäng.

Statistiken
Sedan Kalix gick upp i Elitserien igen till säsongen 2011/2012 har VSK trivts väldigt bra där uppe. På tre möten har VSK vunnit alla tre. Förra säsongen blev det seger för VSK med 8-6 efter bland annat fyra mål från Tobias Holmberg.
Det är alltid kul att komma upp dit. Vi ska fokusera på vårt och göra det så bra som möjligt.

IMG_1623
Matchfakta
När:
Onsdag 11 november 19.00
Var: Kalix IP
Domare: Petri Kuusela, Veli-Matti Salmi, Jyrki Rekilä, Sebastian Dan Erik Nordgren
Hur: Matchen sänds på BandyPuls.se, dessutom visas matchen på Allstar i Västerås
Skador i truppen:

Truppen:
#13 Andreas Bergwall
#14 Patrik Sjöström, #4 Anders Bruun, #2 Stefan Edberg
#43 Simon Folkesson, #15 Oscar Gröhn
#5 Magnus Joneby (K), #27 Mikael Olsson
#8 Tobias Holmberg, #9 Jonas Nilsson, #6 Simon Jansson

Bänken
#1 Filip Mörkdal (mv), #10 Ted Bergström, #81 Max Mårtensson (J),
#83 Emil Juhlén (J), #90 Janne Rintala

 
Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555