Herr: Inför Svenska Cupen med Michael Carlsson

Efter fem träningsmatcher är det nu dags tävlingsmatcher och Svenska Cupen i Lidköping. Målet är tydligt. – Vi vill åka ner och vinna Svenska Cupen, säger Michael Carlsson.

I VSK Bandys grupp hittar vi Edsbyns IF, Broberg/Söderhamn och laget VSK ställs mot 14.30 i eftermiddag IFK Vänersborg. Tre lag som är rätt lika enligt Michael Carlsson. – Det är tre bra lag som känns ganska lika med bra fart och skytte. Det är en hård grupp så vi måste vara riktigt bra för att gå vidare.

Försäsongen har rullat på sedan augusti och VSK har fem träningsmatcher i bagaget, helt utan förlust. Blickar vi tillbaka så är det en typisk försäsong vi ser. – Det har gått upp och ned under matcherna, samtidigt som det är väldigt naturligt. Vi börjar dock på en högre nivå redan från start i år och kommer väl förberedda inför den här cupen.

MichaelCarlsson1
Michael Carlsson

För några veckor sedan hade laget en veckas ledighet och tog vara på den genom att de flesta åkte ned till Bryssel ihop, men det annat som stört en aning under försäsongen. – Det har blivit något pass för mycket på rink (ishockeyrink) kontra mot att få vara på storplan. Vi vill vara inne i ABB Arena Syd och träna så mycket som möjligt i vår hall, men ibland funkar inte det så då får vi gilla läget och göra det bästa av situationen.

Trots att det inte riktigt än är Elitseriestart så blir det en annan skillnad att spela cup där matcherna betyder något mer än en vanlig träningsmatch, dessutom spelas matcherna 2x30min. – Det ska bli skönt att komma igång med tävlingsmatcher. Det är poäng som står på spel och det blir lite mer chansartat när det är mindre tid på planen. Det gäller att inte bjuda på för mycket och att man kommer in i sitt eget spel så snabbt som möjligt. Man får avgöra matchen på 60 minuter istället för 90 minuter.

Första gruppspelsmatchen är alltså mot IFK Vänersborg på fredagseftermiddagen, en viktig match för att få ett fortsatt bra utgångsläge i gruppen. – Vi hade en genomgång av IFK Vänersborg efter träningen igår, sen fokuserar vi rätt mycket på vad vi själva ska göra. Kommer vi in i vårt spel och jobbar hårt defensivt så har vi en bra chans att vinna.

Förra året blev det uttåg redan i gruppspelet för VSK Bandy, något Carlsson tror att man undviker i år.  – Det är ett helt annat läge i år med vart vi står någonstans just här och nu,. Då byggde vi från grunden, nu sitter redan grunderna i vårt spel och vi kan utveckla det därifrån. Vi vill åka ner och göra allt för att vinna Svenska Cupen.

I laget finns lite småskavanker och Janne Rintala missar cupen pga. den skada han ådrog sig med det finska landslaget för några veckor sedan, samt att Patrik Sjöström är osäker på spel. I övrigt är hela truppen matchredo.

 


 

Du kan se alla matcher live på webben, bandyplay.se sänder alla matcher från Svenska Cupen! Se hela cupen för 99:- eller köp en enstaka match för 59:-/st.
Klicka här för att komma till sidan.

Lagen är placerade i två grupper enligt seedningskriterier baserade på sluttabellen i Elitserien 2014/2015.
Grupp A: Sandvikens AIK, Hammarby IF, Villa Lidköping, Vetlanda BK
Grupp B: Västerås SK, Edsbyns IF, IFK Vänersborg, Broberg/Söderhamn IF

[table id=15 /]

Matchtid: Gruppspel och semifinaler, 2×30, 5 min paus. Bronsmatch och Final, 2×45 min.

 

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555