Herr: Inför Villa Lidköping borta

Då är det dags för säsongens första bortamatch för Västerås SK när man på fredagskvällen ställs mot Villa Lidköping, i en arena som förväntas vara fylld av blåvita supportrar. – Vi inspireras mycket att komma till Lidköping, vi gillar det publiktryck som blir där nere, säger Michael Carlsson

MichaelCarlsson1

Michael Carlsson

När domare Mikael Hillerius blåser igång morgondagens match har det gått en vecka sedan hemmapremiären för Västerås SK där man vann över Hammarby IF med 3-0. Nu väntar alltså nästa motståndare som förväntas vara med i toppen av tabellen hela säsongen. – Det är klart att vi möter ett bra lag, men som sagt så gillar vi att åka ner till Lidköping och spela i deras arena.

Förra säsongen ”vann” Villa Lidköping publikligan i Elitserien med 3028 åskådare i snitt. I skrivandets stund har man sålt 3000 biljetter till hemmapremiären imorgon.

Två poäng i bagaget med en hållen nolla efter första omgången och en stenhård träningsvecka på det. Att laget är glada över poängen är det ingen fråga om, men man måste blicka framåt. – Vi är alltid glada när vi vinner och tar två poäng. Samtidigt så har vi lagt den matchen bakom oss och ser fram emot fredagen. Vi försöker alltid se till att sätta oss i så bra skick som möjligt till alla matcher.

Att släppa in noll mål i en match i bandy är fullt så vanligt i bandy, förra säsongen var det sju av 182 matcher i Elitserien som slutade med att ett lag inte gjorde något mål. Jobbet med försvarsspelet fortgår alltjämt som det offensiva spelet. – Vi jobbar allihop stenhårt i defensiven. Vi har lärt oss hur vi ska hantera olika situationer i banan och vart vi ska sätta stopp. Vi är trygga i defensiven och försöker minimera att motståndarna ska få spela där de tycker att de är bra.

Både VSK Bandy och Villa Lidköping står för en offensiv bandy och det brukar bli tuffa matcher med många mål när lagen ställs mot varandra. Senaste fyra mötena i Elitserien har det blivit 38 mål totalt, 20-18 fördel VSK Bandy. Att ändra på spelet för att det är bortaplan är inget VSK Bandy tänker på.
– Vi försöker alltid spela vårt spel oavsett om det är hemmaplan eller bortaplan. Det är vår trygghet vi har i vårt spel, att vi inte uppträder annorlunda vart vi än spelar. Vi går ut och gör vår grej och siktar på att ta två poäng.

 
VSK Bandys lag mot Villa Lidköping:
#13 Andreas Bergwall
#14 Patrik Sjöström, #4 Anders Bruun, #2 Stefan Edberg
#43 Simon Folkesson, #15 Oscar Gröhn
#5 Magnus Joneby (K), #27 Mikael Olsson
#8 Tobias Holmberg, #9 Jonas Nilsson, #6 Simon Jansson

Bänken
#1 Filip Mörkdal (mv), #10 Ted Bergström, #81 Max Mårtensson, #83 Emil Juhlén, #90 Janne Rintala

 

Vi liverapporterar målen på VSK Bandys facebooksida, klicka här >>>
För er som vill se matchen, så sänds den via Bandyplay.se, klicka här >>>

 

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555