Herr: Inför VSK Bandy – Bollnäs GIF

Efter det täta spelschemat förra veckan med tre matcher på fem dagar har laget fått vila i dagarna två från match. På onsdagskvällen kommer Bollnäs GIF på besök till ABB Arena Syd. – Vi kommer att möta ett bra lag. De har många bra spelare så det blir en tuff uppgift för oss, säger Michael Carlsson inför matchen.

MichaelCarlsson1

Michael Carlsson


Motståndarna
Det blir såklart svårt att skriva något annat än Per Hellmyrs och Daniel Berlin när man ska diskutera Bollnäs offensiv. De två giganterna drar ett enormt lass genom att styra det hela offensiva spelet. Bakåt är det backgeneralen Andreas Westh tillsammans med hemvändande Anders Spinnars som ser till att hålla tätt. Man har även spetsat på framåt i nyförvärvet Christian Mickelsson.
– Vi ser till helheten i vår defensiv och det är klart att man måste hålla koll p vart vissa spelare är, samtidigt som de har väldigt många bra spelare. Vi går in för att få till vår defensiv så bra som möjligt och göra det svårt den vägen för dem.

Statistiken
Senast lagen möttes var under försäsongen i World Cup, då Grönvitt vann med 1-0. Ser vi till förra säsongen tampades man mot varandra i kvartsfinalserien. Det blev 3-1 i matcher för Grönvitt som avancerade till semifinal. I hemmamatchen under Elitserien blev det en rejäl överkörning från VSK då man vann med hela 12-2, efter fyra mål från hemmadebuterande Max Mårtensson (Klicka här för att se intervjun med Max efter sina fyra mål). – Det är klart man minns Max hemmadebut, ett ordentligt genombrott. I övrigt brukar det vara jämna matcher mellan oss där små marginaler avgör. Det kan vi nog förvänta oss imorgon också. Bollnäs vill kontrollera matcherna med mycket bollinnehav och försöka hålla i det lite, vi vill också ha mycket boll och skapa tryck på dem med mycket folk i anfallen.

Skador
Patrik Sjöström är på väg tillbaka efter sin revbensskada och tränar fullt ut med laget, men ställs över från match ett tag till.
Simon Jansson är sjuk och missar onsdagens match.

Matchfakta
När
: Onsdag 25 november 19.00
Var: ABB Arena Syd
Domare: Mikael Hillerius, Robin Sörensson, Andreas Lindvall Viktorsson, Nicklas Sikström
Hur: Är Du inte på plats så sänds matchen på www.bandypuls.se, klicka här >>>
Skador/sjukdom i truppen: Patrik Sjöström (Revben), Simon Jansson (Sjuk)

Truppen:
#13 Andreas Bergwall
#37 Aksel Ekblom, #4 Anders Bruun, #2 Stefan Edberg
#43 Simon Folkesson, #15 Oscar Gröhn
#5 Magnus Joneby (K), #27 Mikael Olsson
#8 Tobias Holmberg, #9 Jonas Nilsson, #10 Ted Bergström

Bänken
#1 Filip Mörkdal (mv), #7 Jacob Bucht, #81 Max Mårtensson (J), #83 Emil Juhlén (J), #90 Janne Rintala

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555