Herr: Inför VSK Bandy – Edsbyns IF

Imorgon är det dags för ny stormatch i ABB Arena Syd när Edsbyns IF kommer på besök. I arenan händer det MÄNGDER av aktiviteter innan match, klicka här för att se vad som händer.

Det är alltså Hälsingelaget Edsbyn som åker ner till Västerås för att ställas mot Mesta Mästarna, Carlsson är beredd på en tuff match. – Som vanligt blir det en tuff match. Edsbyn har ett bra lag med både bra luftspel och defensiv. Sen har de många individuellt skickliga spelare, så vi måste upp i nivå för att ha en chans att vinna.

MichaelCarlsson1

Michael Carlsson


Motståndarna
Inför säsongen var det inte många som räknade med Edsbyn i toppskiktet och laget har haft mängder av skador både på försäsongen och under de inledande omgångarna. Trots det har man gjort en bra säsongsinledning och en av de viktigaste spelarna, Jonas Edling, har stått för 14 mål vilket också ger en fjärdeplats i skytteligan. Junioren Oscar Wikblad har varit en positiv injektion i ett aningen åldrande Edsbyn. Värt att notera är att Edsbyn spelar med en fyrbackslinje, mot den mer vanliga fembackslinjen med tre backar och två halvor.
– Det var lite skillnad i början när man mötte dem, då var det lite ovant. Nu har de spelat så i några säsonger så man har vant sig lite. Vi har några nycklar vi jobbar utefter för att lösa upp det spelsätt de har.

Statistiken
Förra säsongen blev det klar seger för VSK på hemmaplan, 6-1 vann man med då. Edsbyn ligger för närvarande på 6:e plats i Elitserien och man har bland annat vunnit mot Hammarby på hemmaplan och Villa Lidköping på bortaplan. Ett Villa som fram till den matchen var obesegrade.


Matchfakta
När
: Söndag 29 november 15.00
Var: ABB Arena Syd
Domare: Petri Kuusela, Kenneth Kristiansson, Christoffer Johansson, Oscar Haraldsson
Hur: Är Du inte på plats så sänds matchen på Bandypuls.se, klicka här >>>
Skador/sjukdom i truppen: Magnus Joneby (sjuk)

Truppen:
#13 Andreas Bergwall (K)
#14 Patrik Sjöström, #4 Anders Bruun, #2 Stefan Edberg
#43 Simon Folkesson, #15 Oscar Gröhn
#7 Jacob Bucht, #27 Mikael Olsson
#8 Tobias Holmberg, #9 Jonas Nilsson, #6 Simon Jansson

Bänken
#1 Filip Mörkdal (mv), #10 Ted Bergström, #81 Max Mårtensson (J), #83 Emil Juhlén (J), #90 Janne Rintala

 
Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555