Herr: Inför VSK Bandy – IK Sirius

Det blev seger i den tuffa regnmatchen borta mot Kalix med 4-0, nu väntar nästa match och den spelas mot IK Sirius på hemmaplan. – Vi är sugna på att spela. Det blir tätare mellan matcherna nu och vi siktar in oss på Sirius i första hand. Vi hade en bra tripp till Norrland och har haft två bra träningar efter det, så vi ser fram emot matchen, säger Michael Carlsson.

 

MichaelCarlsson1

Michael Carlsson

Motståndarna
Kollar vi till hur det har gått för Sirius såhär långt så inledde man serien med tre raka förluster innan första segern kom i onsdags, borta mot bottenkonkurrenten GripenTrollhättan (2-6). I den matchen sköt Markus Kumpuoja in fyra mål, han är en viktig kugge för Sirius i vinter.
– Vi vill fortsätta spela vårt spel och göra det så bra som möjligt. Spela enkelt, sätta igång bollen och ha fart på skridskorna. Vi vill ta ett kliv till från Kalix-matchen.

Det har varit lite turbulent på tränarsidan för IK Sirius. Efter förra säsongen valde Thony Lindquist att flytta hem till Sandviken och ingå i en tränarkonstellation där. Ny tränare blev Anders Carlsson, men det blev bara fem månader i klubben. För ett par veckor sedan kom beskedet att Anders lämnar sitt uppdrag i ledarstaben. Istället är det Mats Söderman som tar över ansvaret som huvudtränare.
– Jag har ingen kommentar till det utan jag fokuserar på Västerås och VSK.

Statistiken
De senaste fem mötena i Västerås har fyra slutat med VSK-segrar och en Sirius-seger. Förra säsongen skrevs siffrorna till 11-4 till Grönvitt, efter bland annat hattrick från både Patrik Sjöström och Tobias Holmberg. På förhand är det är en match mellan toppen och botten.
– Såna tippningar inför säsongen är en sak, sen ska man utföra det på planen också. I Elitserien så är det många bra lag, alla kan slå alla. För oss gäller full satsning på söndag, vi gör ingen skillnad på motståndare utan går in fullt ut.

Skador
Patrik Sjöström fick en smäll på revbenen mot Kalix och vilar mot Sirius.
– Han kommer få läka fullt ut innan han är aktuell för spel igen.

Matchfakta
När
: Söndag 15 november 15.00
Var: ABB Arena Syd
Domare: Keijo Hyvärinen, Andreas Björkman, Christoffer Eriksson, Mathias Nylén
Hur: Matchen sänds på BandyPlay.se, klicka här för att komma dit
Skador i truppen: Patrik Sjöström (Revben)

 

Truppen:
#13 Andreas Bergwall
#37 Aksel Ekblom, #4 Anders Bruun, #2 Stefan Edberg
#43 Simon Folkesson, #15 Oscar Gröhn
#90 Janne Rintala, #27 Mikael Olsson
#8 Tobias Holmberg, #9 Jonas Nilsson, #6 Simon Jansson

Bänken
#1 Filip Mörkdal (mv), #7 Jacob Bucht, #10 Ted Bergström, #81 Max Mårtensson, #83 Emil Juhlén (J)

 

För er som inte kan vara på plats så sänds matchen på www.BandyPlay.se, klicka här för att komma dit >>>

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

 

VSK_Logga_555