Herr: Inför VSK Bandy – Tillberga

På söndagen är det dags för årets första derby i Västerås i årets Elitserie. VSK Bandy tar emot Tillberga, avslag 15.00. Det blir båda lagens tredje match den här veckan men vi kan förvänta oss en fartfylld match. – Vi gillar att spela tätt med matcher. Vi har sett den här veckan som en turnering och vi brukar bli piggare och piggare ju mer vi spelar, säger Michael Carlsson inför matchen.

 

MichaelCarlsson1

Michael Carlsson

 

Motståndarna
Tillberga har startat säsongen bra. Efter sju spelade matcher har man redan lika många poäng som på hela den förra säsongen i sina två vinster. En av segrarna smäller högre, när man vann hemma mot Sandvikens AIK med 7-6. I laget hittar vi de ryska nyförvärven Ivan Lebedev och förre VSK:aren Rinat Shamsutov, där den sistnämnde har varit oerhört viktig för Tillberga såhär långt.
– Vi spelar och tränar i samma stad och arena och man känner igen de flesta i Tillberga. Samtidigt är det en match av 26 som vi ska spela i grundserien. Det är klart att det är lite prestige men vi tar oss an den som vi gör med alla matcher.

Statistiken
Ser man till matcherna lagen emellan så har VSK gått segrande ur alla matcher i Elitserien på de åtta mötena. Närmast poäng var Tillberga säsongen 10/11 när VSK vann med 7-6. För VSKs del är det fyra raka segrar efter de två tuffa förlusterna mot Villa Lidköping och IFK Kungälv. – Vi har rättat till lite efter dem där matcherna och gör mer saker som vi har bestämt. Samtidigt är vi lite piggare och fräschare över lag, både i skallarna och benen. Det är en jämn Elitserie så man måste upp och prestera varje omgång.


Matchfakta
När
: Söndag 22 november 15.00
Var: ABB Arena Syd
Domare: Daniel Labe, Per Jakobsson, Fredrik Johansson, Oskar Nilsson
Hur: Är Du inte på plats så sänds matchen på www.BandyPlay, klicka här >>>
Skador i truppen: Patrik Sjöström (Revben)

 

Truppen:
#13 Andreas Bergwall
#37 Aksel Ekblom, #4 Anders Bruun, #2 Stefan Edberg
#43 Simon Folkesson, #15 Oscar Gröhn
#5 Magnus Joneby (K), #27 Mikael Olsson
#8 Tobias Holmberg, #9 Jonas Nilsson, #6 Simon Jansson

Bänken
#1 Filip Mörkdal (mv), #7 Jacob Bucht, #10 Ted Bergström, #81 Max Mårtensson (J), #83 Emil Juhlén (J)

 

Klicka här för videointervju med Magnus Joneby inför matchen >>>
Klicka här för att komma till sändningen av matchen >>>

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se