Herr: Inför VSK Bandy – Vetlanda BK

Halva serien är spelad och VSK leder densamma på 22 poäng, en poäng före tvåan Villa Lidköping. Nu vänder också serien och VSK ställs mot onsdagens motstånd, Vetlanda BK, nu på hemmaplan i ABB Arena Syd. – Ganska kul att ha ett dubbelmöte såhär, det sker inte så ofta utanför slutspel, säger Michael Carlsson.

MichaelCarlsson1

Michael Carlsson

I onsdagens match fick bollen från mål till mål när båda lagen gick på offensiven från start, men imorgon tror Carlsson att det kan bli en lite annan typ av matchbild.
Vetlanda kommer nog vara lite försiktigare på bortaplan jämfört med hemmaplan där de spelat väldigt bra och tagit många poäng. Tror att dem kommer hålla i bollen mer och jobba sig in i matchen på så vis. Det är vår hemmaplan och vi vill visa upp oss för hemmapubliken från vår bästa sida.


Motståndarna
Vetlanda hade inför onsdagens hemmamatch mot VSK bara förlorat en av sju hemmamatcher, men VSK var starkare över 90 minuter och vann med 6-4. Vetlanda har det tuffare på bortaplan där man förlorat fyra av fem matcher. Men nog är det ett revanschsuget Vetlanda som kommer på besök till ABB Arena Syd på söndagseftermiddagen. – Det var ett bra Vetlanda vi mötte senast så vi har en tuff uppgift framför oss imorgon. Vi måste vara noggranna och effektiva, får vi igång vårt anfallsspel imorgon så ska dem vara väldigt bra för att slå oss.

Statistiken
Förra säsongens möte i Västerås slutade med Grönvit seger med klara 7-3 efter att VSK tidigt låg under med 0-2, men alltså lyckades vända och vinna. Tittar vi längre tillbaka i historieböckerna så har inte Vetlanda tagit en enda poäng i Västerås sedan 2010, då vann gästerna med 2-5.

Skador
Mikael Olsson är tillbaka från sin sjukdom som gjorde att han missade förra matchen.
Oscar Gröhn:Fortsatt skadad. Det är blödningen i ögat som måste försvinna fullt ut innan han kan börja med rehab. Det kommer ta sin lilla tid innan han är tillbaka men han kommer få all tid han behöver.
Aksel Ekblom: ­­– Har varit sjuk en längre period och kom tillbaka i träning i veckan, men har fått bakslag.

Matchfakta
När: Söndag 20 december 15.00
Var: ABB Arena Syd
Domare: Keijo Hyvärinen, Mattias Morberg, Kenneth Kristiansson, Nicklas Sikström
HurÄr Du inte på plats så sänds matchen på Bandypuls.se, klicka här >>>
Skador/sjukdom i truppen: Oscar Gröhn (Skadad), Aksel Ekblom (Sjuk)

Truppen:
#13 Andreas Bergwall (K)
#14 Patrik Sjöström, #4 Anders Bruun, #2 Stefan Edberg
#43 Simon Folkesson, #7 Jacob Bucht
#5 Magnus Joneby (K), #27 Mikael Olsson
#8 Tobias Holmberg, #9 Jonas Nilsson, #6 Simon Jansson

Bänken
#1 Filip Mörkdal (mv), #10 Ted Bergström, #81 Max Mårtensson (J), #83 Emil Juhlén (J), #90 Janne Rintala

 

 
Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555