Herr: Janssons ovanliga matchuppladdning

Västerås SK vann bortamatchen mot IK Tellus med klara 2-7 och matchens lirare blev Simon Jansson som bland annat gjorde ett hattrick. Men dagen började inte som Simon hade tänkt sig. – Tänkte mest att det var en hög smäll, säger Simon.

Det hela började 04.58 tidigt imorse när hunden Niko började skälla och yla.

– Vaknade av att Niko började yla högt. Frågade Sara (Simons Sambo) vad klockan var och den stod på 04.58. Tänkte mest att det varit någon hög smäll eller så. Men sen plingade det på dörren och jag funderade verkligen ”vem är det som kommer såhär tidigt?”. Sen efter lite eftertanke tänkte jag att det kunde vara en dopingkontrollant.

Det är nämligen så att Simon Jansson är med i en vistelserapport, en så kallad Whereabout, där internationella bandyförbundet, FIB, slumpmässigt valt ut två svenska landslagsspelare. Det handlar om anti-doping och Simon måste rapportera vart han befinner sig varje dag. Det gör att det när som helst kan komma en dopingkontrollant och ta prover, vilket Simon fick uppleva imorse.

– Jag gick ner och öppnade och där stod det en engelsman med en portfölj och förklarade att han skulle ta ett dopingprov. Så jag fick skriva på en massa papper och lämna ett kissprov. Det tog väl 45 minuter innan han drog så man hann bli pigg och jag hade svårt att somna om efter det.

Det hör inte till matchdagsrutinerna att kliva upp så tidigt för Simon, han brukar snarare ta en halvtimmes extra sömn på matchdagarna.

– Jag brukar kliva upp runt 07.30 och äta en rejäl frukost. Nu blev det lite konstiga förutsättningar. Jag försökte somna om men det var inte jättelätt, så jag låg halvvaken tills jag var tvungen att gå upp till jobbet. Som tur var hann jag få en timmes vila efter lunchen.

På eftermiddagen åkte VSK till Stockholm och Zinkensdamm där det till slut blev seger med 2-7 och Jansson blev utsedd till matchens lirare med sitt hattrick.

– Det var väldigt bra förhållanden och vi tog tag i matchen direkt. Rättvis ledning i halvtid där vi var några nummer större än Tellus. De gör det bra och kämpar som svin vilket gör det svårt för oss. I andra gick vi ned oss lite och fick ett mål bortdömt som jag inte tycker är offside. Sedan gör Tellus två slumpmål och känner väl att de kommer in i matchen.

Tellus reducering till 2-5 kom i den 67:e minuten. Några minuter senare tog VSK timeout, något som gav frukt.

– Vi tar en bra timeout där vi snackade ihop oss och vred på lite till i slutet och kunde sätta spiken i kistan. I övrigt är vi nöjda med matchen eftersom vi tar två poäng och får med oss fem plusmål. Vi förväntar oss mer av oss själva, men formen är på väg uppåt.

På fredag väntar säsongens första derby och det är Tillberga som är hemmalag. En match Simon ser fram emot.

– Jag är verkligen laddad, det är veckans höjdpunkt. Nu får vi smälta den här segern ikväll sen är det fullt fokus på fredag. Det kommer bli en bra match där Tillberga är i bra form och vi är på väg mot vår.

 
Tillberga – Västerås SK, fredag 2 december 19.00. FRI ENTRÉ!

 

Se alla mål från matchen här nedanför:

 

 

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555