Herr: Jonas Nilsson efter matchen

Nu är ni tillbaka på vinnarspåret igen, hur skön seger är det här?
– Det är väldigt skönt. Vi har faktiskt inte känt oss så nedslagna efter de här förlusterna, även om vi insett att vi måste jobba hårdare. Idag gör vi det och det är en sån match där man inte kan ta några genvägar. Jäkligt nyttig och viktig seger.

Det såg ut att vara väldigt svårspelat efter isen och det blev mycket långbollar. Hur var väderförhållandena?
– Det var så dåligt det kan vara. Det regnade inte jättemycket och var precis över noll-gradigt, vilket gjorde att allt som kom ner frös till is direkt och gjorde det ospelbart. På något sätt så gillar vi att spela när det är såna här förhållanden ändå.

JonasNilsson1

Jonas Nilsson

Det blev till slut seger med 4-0, i efterhand ganska säkra siffror. Hur jämnt var det?
– Det blir ju det till slut. Det första målet i såna här matcher är otroligt viktigt. Kalix har flera lägen, så det var ingen given seger så. Ett ställningskrig hela matchen och vi petar in fyra bollar och Kalix noll.

Ni sover kvar i Luleå och flyger hem imorgon, vad betyder det att få vara tillsammans hela laget lite extra såhär?
– Visst är det ett bra läge att komma ihop med tankar och så vidare. Lite gott att få vara tillsammans såhär istället för att ligga hemma själv och fundera. Vi kommer att få med oss mycket från den här matchen, den inställningen och attityden vi visar ska vi ta vidare även när förutsättningarna är bättre än de var idag.

 

Läs mer intervju med Michael Carlsson här >>>
Läsmatchreferatet här >>>
Höjdpunkter från Kalix – VSK Bandy >>>

Nästa match är på hemmaplan nu på söndag mot IK Sirius, avslag 15.00.

 

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555