Herr: Kvitterat i kvartsfinalserien

Det är kvitterat i kvartsfinalserien mellan VSK Bandy och Sandvikens AIK efter att Grönvitt vann fjärde kvartsfinalen med 6-4 i ABB Arena Syd.

Det var gästerna Sandvikens AIK som tog ledningen i matchen när Alan Dzhusoev flippade in bollen i straffområdet till Christoffer Edlund som satte 0-1. I den 37:e minuten tilldömdes VSK straff, en straff som Joel Othén limmade. Några minuter innan halvtidsvilan satte Magnus Joneby kvitteringsbollen på en högerhörna.
Halvtidsresultat: 1-1

Sex minuter in i andra halvlek spelade Tobias Holmberg fram Jacob Bucht som tog emot och avlossade bössan i höjd med straffområdet och satte 2-1. I den 60:e minuten fick Patrik Sjöström revansch på sig själv när han först ordnade en straff och sedermera satte 3-1. Minuten senare fick Oscar Gröhn skottläge ute till vänster, han drog till och bollen satt klockrent i nätmaskorna fram till 4-1. I den 66:e minuten tog Sandviken timeout och direkt efter timeouten kom reduceringen till 4-2 genom Alan Dzhusoev. 42 sekunder senare hamnade bollen hos Janne Rintala mitt i straffområdet och Janne sköt in 5-2. Christoffer Edlund reducerade två gånger om, först på straff och sedan på hörna till 5-4. I slutminuten fick Ted Bergström ett bra läge när han vek in längs kortlinjen och sköt in 6-4 och tog kvartsfinalserien till en femte och avgörande match.
Slutresultat: 6-4

0-1 (21) – Christoffer Edlund (Alan Dzhusoev)