Herr: Matchreferat Vetlanda BK – Västerås SK

VSK Bandy tog sin tionde raka seger när man vann den tuffa bortamatchen mot Vetlanda BK. Inför matchen hade Vetlanda bara förlorat en av sju hemmamatcher, men VSK kunde gå ifrån i den andra halvleken och vinna med 4-6.

VSK började matchen kvickt och tog ledningen redan i den andra matchminuten när Simon Folkesson tryckte sig in i straffområdet och satte 0-1 ur snäv vinkel. Tre minuter senare frispelades Joakim Andersson av Robin Folkesson och satte kvitteringen. I den nionde matchminuten slog Janne Rintala ett lyft mot Jacob Bucht som smugit upp från sin ytterhalvsposition, Bucht plockade ner bollen och satte 1-2. I den 16:e minuten kvitterade Pontus Vilen för Vetlanda efter en fin framspelning från Martin Landström.
Halvtidsresultat: 2-2

Knappt fem minuter in i den andra halvleken tog Vetlanda ledningen efter ett skott från Patrik Johansson. Drygt två minuter senare kvitterade Patrik Sjöström på hörna med ett skott som letade sig in bland skridskorna på mållinjen. På en tredje hörnretur var Philip Lennartsson framme för hemmalaget och petade in bollen till 4-3. VSKs kvitteringsmål var matchens läckerbit när Magnus Joneby flippade in bollen i straffområdet och Jonas Nilsson drog snyggt till på tennis och fick se bollen sitta klistrad i mål. Efter målet begärde VSK timeout. På en hörnretur var Jonas Nilsson framme och satte sitt andra mål för kvällen fram till 4-5 i den 77:e minuten. Efter det målet var det dags för Vetlanda BK att begära timeout. Slutresultatet satte Tobias Holmberg på hörna i den 94:e minuten.
Slutresultat: 4-6

Mål för Västerås SK
Jonas Nilsson 2 mål
Simon Folkesson 1 mål
Jacob Bucht 1 mål
Patrik Sjöström 1 mål
Tobias Holmberg 1 mål

Assist för Västerås SK
Magnus Joneby 2 assist
Janne Rintala 2 assist
Jacob Bucht 1 assist

Mål för Vetlanda BK
Joakim Andersson 1 mål
Pontus Vilen 1 mål
Patrik Johansson 1 mål
Philip Lennartsson 1 mål

Assist för Vetlanda BK
Robin Folkesson 1 assist
Martin Landström 1 assist
Johan Löfstedt 1 assist

Hörnor
Vetlanda BK: 7
Västerås SK: 13

Utvisningar
Vetlanda BK: 1×10
Västerås SK: 3×10, 1×5

Publik
897

 

Klicka här för intervju med Carlsson >>>

Klicka här för höjdpunkter från matchen >>> 

 

 
Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555