Herr: Michael Carlsson efter Kalixvinsten

Efter två raka förluster så blir det seger borta mot Kalix, vad säger du om matchen?
– Det är en tuff bortamatch redan på förhand och sen regn på det. Vi visar vad vi är gjorda av idag, det behövs mer än två förluster för att göra oss skärrade. Vi fokuserar på det vi ska idag och är stabila matchen igenom.

Hur skulle du sammanfatta matchen i sin helhet?
– Det var ett ställningskrig i 90 minuter och kamp om bollen hela tiden. Som vi sa efteråt, vi kämpar till oss marginalerna på rätt sida och till slut blev det en ganska klar seger ändå trots att det krävdes väldigt hårt jobb för att ta sig dit.

MichaelCarlsson1

Michael Carlsson

Det blev mycket lyft och långa bollar, hur upplevde du det från sidan?
– Det blev ospelbart ganska tidigt i de båda halvlekarna. Vi försökte spela vårt spel så länge det gick, sedan gick vi över i ett annat spel vi har när det blir sämre is.

Hur viktigt är det att ni får en seger här nu?
– Det är klart att det är skönt och viktigt att vi tar oss upp på banan igen. Samtidigt har vi varit lugna och trygga i truppen trots att vi har förlorat två matcher. Vi är inte gjorda av sockervadd utan har mer krut i laget än så och vet att vi kommer tillbaka.

Nu tätnar matchandet och ni möter IK Sirius på söndag, tänker ni redan framåt mot den matchen?
– Vi gör som vi alltid gör när vi har vunnit, vi njuter idag och känner in hur skönt det är att vinna. Det är en bra tripp för oss att åka upp hit med en övernattning och sedan träna direkt när vi kommer hem och börja fokusera mot Sirius-matchen. Vi trivs att vara tillsammans och det är skönt att få åka iväg två dagar och allra helst när man har vunnit, känslan blir en helt annan.

 

Läs intervju med Jonas Nilsson här >>>
Läs matchreferatet här >>>
Höjdpunkter från Kalix – VSK Bandy >>>

Nästa match är på hemmaplan nu på söndag mot IK Sirius, avslag 15.00.

 

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555