Herr: Michael Carlsson leder P21-landslaget!

VSK Bandys guldtränare Michael Carlsson blir förbundskapten för det svenska P21-landslaget.

Carlsson ledde VSK Bandy till guld i både World Cup och SM-slutspelet förra säsongen. Den senaste helgen coachade han sitt lag till seger i Svenska Cupen. Nu står det klart att 43-åringen kommer att leda Sveriges P21-landslag de kommande två säsongerna.

– Det känns väldigt kul och inspirerande att få bli förbundskapten. Jag har en gedigen spelarbakgrund, men är fortfarande bara i början på min tränarkarriär. Jag brinner för lagen jag tränar och att få coacha ett landslag känns fantastiskt. Jag gillar internationella och tuffa matcher mot de bästa i världen och jag ser redan nu fram mot VM senare under säsongen, säger Micke Carlsson.

VSK Bandys klubbchef Michael Campese:
– För det första tycker jag att det är väldigt roligt för Carlssons egen skull, hans personliga utveckling i tränarrollen har gått i raketfart. Det har han visat inte minst här i VSK med de framgångar laget haft hittills. Från klubbens sida så är det här ett bevis på att vi gör saker rätt. Att våra ledare, vårt spelsätt och ledarskap är i rätt riktning. Vi är oerhört glada när både spelare och ledare blir uppmärksammade i landslagssammanhang, vi ser fram emot att ha Carlsson både här och i landslaget.

Den 28-31 januari avgörs P21-VM i finska Varkaus. Innan dess kommer den nyblivne förbundskaptenen att kalla 22-23 spelare till ett läger i Västerås 4-6 december.

– Då kommer vi att sätta spelidén för laget och blicka fram mot VM-utmaningen i Finland, säger Micke.

Åldern på bandyns äldsta pojklandslag ändras från 23 till 21 inför denna säsong.

–  Det var ett beslut i Internationella Bandyförbundet (FIB) för ett drygt år sedan, på initiativ från Ryssland. Flera nationer känner att deras 22- och 23-åringar redan är etablerade herrlandslagsmän, därför sänktes åldern från 23 till 21, säger Svenska Bandyförbundets generalsekreterare Marcus Norman, som också sitter med i FIB:s tekniska kommitté, som fattade beslutet.

 

 

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se
Erik Jonsson, svenskbandy.se

VSK_Logga_555