Herr: Revanschsuget VSK mot Broberg/Söderhamn

Broberg/Söderhamn kommer på tisdagskvällen till Västerås och ABB Arena Syd för omgång fyra i Elitserien. VSK är revanschsugna efter fredagens snöpliga förlust på Zinkensdamms IP. – Självklart är vi sugna på att göra en bra prestation imorgon, säger Johan Ganebro.

johanganebro_296

Johan GanebroVSK kommer från förlust senast då Hammarby IF sköt in segermålet 7-6 i den tredje tilläggsminuten. Retfullt slut då VSK hämtat upp underläge och ledde med 5-6 med sju minuter kvar.

– Direkt efter en förlust så känns det surt. Svider lite extra när det sker på det sättet det sker. Men vi är så pass professionella i det vi gör att vi kan vara griniga och förbannade, men sen lämnar vi det bakom oss och fokusera på nästa match.

Broberg/Söderhamn har inlett serien väldigt bra. Vinster borta mot GripenTrollhättan och Hammarby IF och oavgjort hemma mot Villa Lidköping senast.

– Jag tycker att de höjt sig flera nivåer mot förra året. De har ett stabilt grundspel i försvarsspelet och känns trygga i det de gör, samtidigt som de är vassa i sitt offensiva spel med många duktiga spelare.

Det pratas ibland om den stora isen i ABB Arena Syd och att VSK utnyttjar ytorna som blir.

– Vi är vassa i vårt spel för att vi spelar i många dimensioner. Båda djupet, centralt och på bredden, där vi är många som deltar i spelet.

VSK Bandys lag mot Broberg/Söderhamn
#13 Andreas Bergwall
#14 Patrik Sjöström, #4 Anders Bruun, #2 Stefan Edberg
#43 Simon Folkesson, #15 Oscar Gröhn
#5 Magnus Joneby (K), #27 Mikael Olsson
#8 Tobias Holmberg, #9 Jonas Nilsson, #6 Simon Jansson

Bänken
#30 Filip Mörkdal (Mv), #7 Jacob Bucht, #81 Max Mårtensson (J), #83 Emil Juhlén (J), #90 Janne Rintala
 

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555