Herr: Rintala lämnar Grönvitt

Efter sju säsonger i Grönvitt letar sig Janne Rintala om efter en ny klubb. – Jag behöver en ny utmaning på isen och då får det bli såhär, säger Janne Rintala om sitt beslut.

jannerintala_296

Janne Rintala


Anledningen till att det inte blir en fortsättning i VSK är den sparsamma speltiden de senaste säsongerna.

– Jag har fått vara lite reservspelare de senaste åren och oavsett hur kul och bra man har det vissa stunder så är det aldrig roligt att stå över matcher fast man är hel och frisk. Att stå över när man känner sig i form tar för mycket energi och då får jag helt enkelt hitta något annat.

Två SM-guld, två World Cup-titlar och en Svenska Cupen-titel är facit på Janne Rintalas tid i VSK, nu tar han nästa steg och vill hitta en större roll i en annan klubb.

– När jag satt ned med Campese och Carlsson så sa jag rätt ut hur jag ville att min roll skulle se ut, där kunde vi inte riktigt mötas och då tog jag beslutet. Jag hoppas hitta en annan klubb där jag får en större roll.

Janne ser sig om just nu vilken klubb som skulle passa bäst och kommer de närmsta veckorna att träffa en handfull föreningar.

– Jag vill spela i Elitserien, en rolig bandy och i en klubb som behöver mig och där jag ser att jag kan utvecklas på bandyplanen. Jag lägger framförallt krut på hur de vill använda mig i sitt lag.

I slutet av maj blir Janne färdigutbildad inköpare och det är något som kan avgöra vart han hamnar i framtiden.

– Som det ser ut nu så får jag ett jobb här i Västerås, men pendling är aktuellt.

Att lämna VSK är inget han helst hade velat göra.

– Jag har haft en fantastisk tid i klubben och har jättemånga bra minnen. Jag har fått spela med jättebra bandyspelare och vunnit allt som man kan vinna i Sverige. Naturligtvis kommer jag ha med mig det hela karriären men även efteråt. Det tar emot att säga farväl till grabbarna, föreningen och fansen.

Totalt blev det 173 matcher och 43 mål på sju säsonger för Janne, som tar med sig en viktig sak från Grönvitt till sin kommande klubb.

Klubbchef Michael Campese:
– Janne är en av de mest ödmjuka och jordnära spelare man kan ha förmån att ha i en förening och i ett lag. Vi har haft fantastiska stunder tillsammans med Janne både på och utanför isen. Det känns rakt in i själen nu när vi enats om att gå skilda vägar. Janne är också en spelare som varit med både när det var lite tyngre och sen när vi var på vår absoluta topp för ett år sedan.

– Speltid och en tydligare roll är något vi sökt men inte hittat tillsammans och därför skall en sådan bra spelare som Janne finns där rollen erbjuds. Janne är en lagspelare och samtidigt en spelare som kan avgöra viktiga matcher som SM-finaler.

Stort tack Janne Rintala och lycka till!

Campeses topp tre med Janne:
1)      Avgörande målet mot SAIK i SM-finalen 2015
2)      Den totala och genuina glädjen efter våra finaler vinster
3)      När jag för 7 år sedan lånade ut fruns cykel som vi fortfarande väntar på

 

 

JanneRintala_Villa_555 Sandviken_svenskacupen_rintala Janne_Rintala_Kalix_555 JanneRintala1_555 Rintala_VMsilver_555

 

VSK önskar Janne stort lycka till framöver i bandykarriären!

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555