Herr: Säsongens sista träningsmatch väntar – mot Villa Lidköping

Imorgon, söndag, väntar VSK Bandys sista träningsmatch under den här försäsongen innan det är dags för cuper och sedermera seriepremiär på hemmaplan 25 oktober. – Tillräckligt med matcher i cuperna, säger Michael Carlsson.

Förra veckan hade VSK vilovecka från de gemensamma träningarna och den här veckan har man huserat i ABB Arena Nord då det har lagts golv inne i Syd på grund av en mässa den här helgen.

– Det är klart att vi alltid vill vara ute på vår hemmaplan och på stor bana. Samtidigt kan man utnyttja de här veckorna när det är mässor i hallen med att träna tempo, snabba spelvändningar och passningar. Händer det då och då så är det okej.

Träningsmatchen mot Villa Lidköping blir VSKs sista innan cuperna och seriepremiären, ett upplägg man valt de senaste säsongerna.

Svenska cupen och World cup väntar framöver och vi kommer få tillräckligt med matcher i cuperna. Går man dessutom långt så blir det ganska många matcher. Det är ett medvetet val att inte spela så många träningsmatcher på försäsongen.

Matcherna mellan VSK och Villa brukar vara tempofyllda och chansrika, något Carlsson förväntar sig imorgon också.

– Det brukar bli bra matcher mellan oss när vi spelar. Imorgon fokuserar nog båda på sitt, vi möts dessutom redan på fredag i Svenska cupen. Vi vill komma in i matchandet igen efter en vilo- och träningsperiod.

Som Carlsson är inne på möts lagen redan på fredag, i öppningsmatchen i Svenska cupen, men han tror inte att lagen sparar på något imorgon.

– Det är svårt att spara på något, det är kanske om man har något man vill trycka ännu mer på när vi möts på fredag. Båda går nog på 100 % imorgon för att få ett bra genrep inför cupen.

VSK har fått vara skadefria under försäsongen men på fredagsträningen small det till för Ted Bergström.

– Ted skadade sig igår och har en sträckning i låret. Han kommer att undersökas under morgondagen och sedan sätter vi honom på rehab direkt.

Filip Mörkdal kommer att stå i mål för VSK i träningsmatchen mot Villa.

– Filip har sett riktigt bra ut på träningarna och har gjort sig förtjänt av speltid.

Träningsmatch
Villa Lidköping – VSK Bandy
Söndag 24/9 11.15
Relitahallen, Uppsala

Dan Kiwii Persson