Herr: Simon Jansson avgjorde i förlängningen

VSK Bandy vann den första kvartsfinalen i Sandviken efter jättedrama. I Sudden Death avgjorde Simon Jansson med ett skott i bortre krysset. VSK leder nu kvartsfinalserien med 1-0 i matcher, nästa match spelas i Västerås och ABB Arena Syd nu på söndag, 15.00.

Vi fick se ett ställningskrig matchen igenom mellan de två giganterna VSK Bandy och Sandvikens AIK. Lagen skapade ett par riktigt heta lägen i den första halvleken. Men det var VSK som gick till halvtidsvila med ledning efter mål av Patrik Sjöström på straff i den 28:e minuten.
Halvtidsresultat: 0-1

Dryga minuten in i den andra halvleken sköt Erik Pettersson in en högerhörna och det var kvitterat 1-1. I slutet av matchen böljade spelat något mer än tidigare i matchen och ett gäng heta målchanser skapades, men dagens domare blåste av efter ordinarie tid vid ställning 1-1.
Fulltid: 1-1

Även i förlängningen skapade båda lagen lägen där VSK hade ett jätteläge några minuter in. Men i den 101:a minuten spelade Jacob Bucht bollen till Simon Jansson i straffområdet, Jansson tog emot och skickade upp bollen i bortre krysset.
Sudden Death: 1-2

0-1 (28) – Patrik Sjöström (Straff)
————————————————————–
1-1 (47) – Erik Pettersson (Ted Haraldsson) Hörna
————————————————————–
1-2 (101) – Simon Jansson (Jacob Bucht)

Hörnor
Sandvikens AIK: 5
Västerås SK: 10

Utvisningar
Sandvikens AIK: 1×10, 1×5
Västerås SK: 1×10

Publik
1903

Matchens lirare
Simon Jansson

 

Efter matchen träffar vi Michael Carlsson, Stefan Edberg och Simon Jansson.

 

Se målen från matchen:

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555