Herr: Strax, strax slutspelsdags!

Imorgon drar det äntligen igång, slutspelet i bandy. VSK Bandy ställs mot Sandvikens AIK i en kvartsfinalserie i bäst av fem matcher där första matchen spelas i Sandviken. – Man steppar upp allting, säger Michael Carlsson inför den första kvartsfinalen.

Lagen möttes så sent som i den sista omgången av Elitserien, alltså en vecka sedan. Då slutade mötet 4-4. Nu kan vi vänta oss att det i varje skridskoskär tas i lite extra, varje duell blir tuffare och att målen blir än viktigare.

– Det blir rent automatiskt att man steppar upp allting och framförallt koncentrationen.

När matchen drar igång har det gått en vecka sedan den senaste matchen, en vecka VSK fyllt med träning och snack.

– Vi har tränat på precis som vi har velat göra och så har vi haft lite snack. Vi är preparerade och klara inför morgondagen.

Lagen känner varandra väldigt bra vilket gör att det är små detaljer som kommer avgöra varje match i den här kvartsfinalserien.

– Man skruvar lite på några grejer som man tror ska väga över fördelarna till vår sida. Vi tror mycket på vårat och det vi håller på med.

Till veckan kom Jonas Nilsson och Janne Rintala tillbaka i full träning vilket gjorde att laget var fulltaligt ute på isen.

– Vi har haft alla tillgängliga för träning hela veckan och det känns jättebra. Det är första gången på hela året som vi har haft full trupp.

Till den första kvartsfinalen gör junioren Niklas Gifting a-lagsdebut.

– Niklas är skridskoskicklig, har vinnarskalle och kör i alla lägen. Han ser väldigt intressant och spännande ut, kan bli vår lilla joker.

Slutligen, vad är det som är roligast med morgondagen?

– Att det drar igång. Att vi får vara tillsammans och spela dom här viktiga matcherna, det är grymt att känna den kraften, avslutar Carlsson.

VSK Bandys lag mot Sandvikens AIK:
#2 Stefan Edberg
#4 Anders Bruun
#5 Magnus Joneby (K)
#6 Simon Jansson
#7 Jacob Bucht
#8 Tobias Holmberg
#9 Jonas Nilsson
#10 Ted Bergström
#13 Andreas Bergwall (Mv)
#14 Patrik Sjöström
#15 Oscar Gröhn
#20 Niklas Gifting (J)
#27 Mikael Olsson
#30 Filip Mörkdal (Mv)
#43 Simon Folkesson
#83 Emil Juhlén (J)

Vad: Kvartsfinal 1:5
Var: Göransson Arena
När: 24/2 19.00
Bandyplay: Klicka här för att se matchen på din dator/telefon >>>

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555