Herr: Tionde raka segern!

VSK bandy vann bortamatchen mot Vetlanda BK med 4-6 och tog sin tionde raka seger. Detta då lagen följts åt målmässigt matchen igenom. – Vetlanda var riktigt bra idag och det var en tempostark fajt matchen igenom, säger Michael Carlsson efter matchen.

 

MichaelCarlsson1

Michael Carlsson


Det var VSK som öppnade bäst och tog ledningen i den andra minuten, men Vetlanda var på hugget dem med och efter en kvart stod det 2-2 på resultattavlan. – Det gick från mål till mål i början. Två lag som var sugna på att anfalla och vi gillar när det böljar fram och tillbaka.

Oavgjort i halvtid och i början av den andra halvleken tog Vetlanda ledningen två gånger om men inom loppet av 2-3 minuter efter deras ledningsmål så var VSK framme och kvitterade. – Det är klart att det är skönt att få kvitteringar snabbt inpå, men vi var ganska lugna i de där situationerna. Åker man på ett baklängesmål så kan man stressa upp sig, men vi var lugna och trygga och vet vad vi ska göra.

Jonas Nilssons 4-4 mål var riktigt spektakulärt. Magnus Joneby tog sig fram på vänsterkanten och lyfte in bollen mot Jonas Nilsson som drog till på tennis rakt i mål. – Skönt för Jonas och bra för oss. Vi har faktiskt tränat lite på det där, att lyfta in och dra till på tennis.

Vinst med 4-6 till slut och tionde raka segern, Carlsson är såklart nöjd.
– Det känns naturligtvis bra. Vi är glada för varje seger vi tar och vi vet att vi är starka. Samtidigt så är vi ödmjuka inför uppgiften varje gång vi ska spela match, vi jobbar hårt för att få marginalerna på vår sida.

I nästa match möter man Vetlanda BK igen, nu på hemmaplan i ABB Arena Syd på söndag 15.00. Carlsson tror att det kan bli en aning förändring i matchbilden. – Vetlanda är erkänt starka på hemmaplan och har haft det lite svårare på bortaplan. De kommer kanske vara lite försiktigare och låta oss ha mer boll.

 

Klicka här för matchreferat >>>

Klicka här för höjdpunkter från matchen >>>

 

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555