Herr: Två bandyfilosofier gör upp i Västerås

Bollnäs GIF kommer till Västerås med en oavgjord match mot Hammarby IF i ryggen. I VSK lägret är man inställda på en tuff match. – Kör vi i 90 minuter så är vi starka, säger Michael Carlsson inför matchen.

 

michaelcarlsson_296

Michael Carlsson

VSK Bandy spelar gärna på hög fart och många anfall, hos Bollnäs tar man gärna ner tempot lite och spelar mer sofistikerat. Så tror även Carlsson att det kan se ut på söndag.

– Det kan nog bli lite olika tempo i matchen. Men vi vet att när vi kör i 90 minuter så är vi starka. Bollnäs har en bra blandning av att hålla i bollen och gå rakt.

Inför säsongen plockade Bollnäs in Patrik Nilsson och Pär Törnberg för att ytterligare sätta spetskvalitet på laget, i hopp om att kunna gå långt i slutet på säsongen.

– Det är många lag som kan gå långt och Bollnäs är ett av de lagen. De har ingredienserna man behöver för att gå långt, sen är det mycket som ska klaffa för att det ska gå hela vägen.

I tisdagens match klev Mikael Olsson av efter en dryg kvart i mötet mot Broberg/Söderhamn. Det var en situation vid motståndarnas straffområde där han krockade med en Brobergsförsvarare och blev liggandes till isen. Han slog ut en framtand och lite flisor, men är redo för spel på söndag. Läs mer om smällen och se situationen här >>>

– Det är ingen fara med Olsson faktiskt. Han är en tuffing och var tillbaka i träning idag (fredag) med nya framtänder. Han kör som vanligt på söndag.

Värt att notera är att Ted Bergström snart väntas tillbaka efter sin knäskada han ådrog sig tidigt under försäsongen. I övrigt mönstrar Carlsson samma lag som senast.

VSK Bandys lag mot Bollnäs GIF
#13 Andreas Bergwall
#14 Patrik Sjöström, #4 Anders Bruun, #2 Stefan Edberg
#43 Simon Folkesson, #15 Oscar Gröhn
#5 Magnus Joneby (K), #27 Mikael Olsson
#8 Tobias Holmberg, #9 Jonas Nilsson, #6 Simon Jansson

Bänken
#30 Filip Mörkdal (Mv), #7 Jacob Bucht, #81 Max Mårtensson (J), #83 Emil Juhlén (J), #90 Janne Rintala

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555