Herr: Uddamålsseger mot Villa Lidköping

I säsongens sista träningsmatch blev det seger för VSK mot Villa Lidköping i Relitahallen i Uppsala. – Ett steg framåt för oss, säger Simon Jansson efter matchen.

Lägerlaget Villa Lidköping förlorade under lördagen en träningsmatch mot Sandvikens AIK med 4-1. Denna söndag tog laget ledningen genom det norska nyförvärvet Nikolai Jensen efter drygt tio minuter.

De blåklädda var inledningsvis det bättre laget men VSK åt sig in i matchen och tog över chansmässigt. Efter en dryg halvtimme tog sig Simon Jansson in i straffområdet från höger och drog iväg bollen snabbt till en kvittering.

Sista tio minuterna av den första halvleken sjönk tempot en aning men Simon Folkesson blixtrade till strax innan halvtidsvilan och gav, med hjälp av sina handleder, VSK ledningen.

I början av den andra halvleken trillade målen in tätt efter varandra. Martin Johansson kvitterade först till 2-2 på en vänsterhörna innan Max Mårtensson och Magnus Joneby satte varsitt mål fram till 4-2 för VSK. Då hade det bara gått tio minuter av den andra halvleken.

Joel Broberg reducerade för Villa Lidköping i den 65:e minuten när han drog iväg på en soloräd. Närmare än så kom inte Villa Lidköping i den här träningsmatchen.

– Det var ett steg framåt för oss, jämfört med innan vårt lilla break på en vecka. Med tanke på att vi tränat på rink och inte så många pass så är det väldigt bra av oss, säger Simon Jansson i bussen på väg hem från Uppsala.

Simon Jansson

Det blev totalt 90 utvisningsminuter i den här träningsmatchen och flera heta situationer på banan.

– Det blir lätt så när det är mycket prestige, vi spelar ganska många matcher mot varandra, även slutspelsmatcher. Det är bra att träna på att vilja vinna matcher också, då blir det lätt hett. Man gillar inte varandra ute på planen, sen efteråt kan man vara kompisar.

Lagen möts igen redan på fredag, 12.00, i öppningsmatchen i Svenska cupen. Hela cupen sänds på www.bandyplay.se.

– Det blir nog en tajtare och mer tillknäppt match i och med att det är 2×30 minuter. Det är viktigt att man är med från start i de matcherna. Sen blir det nog lika tufft match med närkamper och mycket känslor på isen, som idag.

Villa Lidköping – VSK Bandy 3-4 (1-2)
1-0 (11) – Nikolai Jensen (Jesper Eriksson)
1-1 (34) – Simon Jansson (Martin Landström)
1-2 (44) – Simon Folkesson (Simon Jansson)
——————————————–
2-2 (48) – Martin Johansson (Jesper Eriksson) Hörna
2-3 (52) – Max Mårtensson (Robin Folkesson)
2-4 (56) – Magnus Joneby (Simon Jansson)
3-4 (65) – Joel Broberg
TIMEOUT (74) – VSK Bandy
TIMEOUT (87) – Villa Lidköping

Utvisningar – 10 min
Villa Lidköping: Johan Esplund x2, Felix Phersson x2, Ludvig Johansson
VSK Bandy: Simon Folkesson x2, Simon Jansson, Emil Juhlén

Hörnor
Vila Lidköping: 6
VSK Bandy: 6

Dan Kiwii Persson