Herr: “Vi bestämde oss i paus”

VSK Bandy vann toppmötet borta mot Sandviken med 6-9 (4-2) efter en stark upphämtning. Efter matchen är Michael Carlsson lugn och sansad och summerar matchen följande. – Vi började matchen på ett avvaktande sätt, vi kom inte riktigt in i matchen. Ändå kändes det som att vi hade en bra chans att vinna den här matchen.

MichaelCarlsson1

Michael Carlsson

 

Dock blev det underläge tidigt i matchen när Erik Pettersson satte 1-0 till Sandviken redan efter knappa minuten. Målen ramlade på och efter dryga halvtimmen ledde hemmalaget med 4-0.
– Vi kom inte upp i vår egen standard och Sandviken gjorde det bra men behövde inte göra mycket för att få sina mål. Det berodde mest på oss själva och att vi inte riktigt var där. Vi åkte upp för att vinna matchen och då gäller det att sätta fart på grejerna.

Innan halvtidsvilan lyckades Grönvitt ändå få in två viktiga bollar i mål och i början av den andra halvleken började den riktiga jakten. – Klart skönt att få dem målen innan halvtid. Sista kvarten av första halvlek så kom vi in i vårt spel mer och mer, samt kunde sätta tryck på dem vilket vi fick energi av.

I den andra halvleken gick man ikapp och ifrån. Trots att Christoffer Edlund kunde kvittera till 5-5 så ökade VSK farten ännu mer och kunde kliva ifrån igen. – Vi bestämde oss i paus att vi skulle vinna. Vi ökade trycket i allting vi gjorde och kom på så sätt i bättre anfallslägen i andra. Vi har bra självförtroende och bra ”go” i laget.

I andra halvlek fick Oscar Gröhn olyckligt en klubba i ansiktet och behövde läkarvård. Han bars ut på bår och efter matchen vet Carlsson inte mycket mer än att han är på sjukhus i Gävle. – Han har åkt in till lasarettet i Gävle. En smäll på högersidan av ögat, det är vad vi vet i nuläget.

 
Klicka här för matchrapport >>>

 

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555