Herr: “Vi skulle ut och köra direkt”

Det blev två poäng för Grönvitt i Uppsala på söndagseftermiddagen efter 6-0 mot IK Sirius. VSK rivstartade matchen och gjorde första målet redan efter sjutton (!) sekunder. – Vi skulle ut och köra direkt och sen hände det bara, säger Mikael Olsson om det tidiga målet.

mikaelolsson_296

Mikael OlssonVSK nollade alltså Sirius och vann matchen komfortabelt, ett steg framåt från i fredags.

– Det var stabilt. Vi kände oss segstartade i fredags så det är skönt med täta matcher nu. Idag kändes vi pigga.

Sirius gjorde en bra match hemma mot Bollnäs i fredags (förlust 3-4) men idag hade man inte mycket att sätta emot VSK.

– Vi gör en riktigt vass match rent attitydsmässigt, vi jobbar stenhårt och lägger grunden. Sen håller vi nollan vilket är starkt, det är inte många matcher man lyckas göra det.

I och med segern och resultaten i de övriga matcherna står det klart att VSK slutar på femteplats med en match kvar att spela av grundserien.

– Det är inget jag tänker på i alla fall. Vi försökte på topp-4 så länge det gick men placeringen spelar ingen roll nu. Vi vill få med en jäkligt bra känsla in i kvartsfinalerna, vi får dom vi får.

På fredag avslutas Elitserien med ett klassiskt möte i ABB Arena Syd när Sandvikens AIK kommer på besök. Ett Sandviken som gör upp med Bollnäs om tredjeplatsen i tabellen.

– Bra att få en så pass bra motståndare på väg in i slutspelet att mäta sig mot. Vi vill vinna alla matcher vi ställer upp i och vi kommer köra på som vanligt på fredag. Nu kan vi köra på lite på träningarna i början av veckan, sen ladda inför fredagens match.

Kom till ABB Arena Syd på fredag för att se mötet mellan VSK Bandy och Sandvikens AIK, förra årets semifinalmotståndare.

 

Se målen här:

 

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555