Herr: – Vi vill försvara vår titel, Michael Carlsson

I helgen spelas Svenska Cupen i Lidköping. VSK åker ner som regerande mästare och har målet klart för sig. – Vi vill försvara titel, säger Michael Carlsson.

VSK spelar i Grupp A tillsammans med Sandvikens AIK, Vetlanda BK och IFK Vänersborg
Förra året vann VSK finalen över Edsbyns IF med klara 6-2. I år börjar man med att möta Vetlanda BK 12.00 på fredag.

– Vi har sett fram emot att sätta igång tävlingssäsongen så det blir skönt att åka ner och spela direkt. Då är man inne i turneringen också, så vi ser fram emot matchen.

Därefter väntar kvällsmatch mot IFK Vänersborg 20.15. Ett Vänersborg som storsatsat inför den här säsongen och värvat in rysstrion Sergej Lomanov, Pavel Bulatov och Nikita Ivanov. Dock missar Sergej Lomanov helgens cup på grund av skada, läs mer om det på IFK Vänersborgs hemsida här >>>.

– Vänersborg ser intressanta ut tycker jag. De har fått in många nya spelare så det tar nog ett tag att bygga ihop laget. Sett till spelet så tror jag att det blir ryssinspirerat, att det kommer att köra mycket, och vi har tyckt om att möta sånt motstånd tidigare.

Gruppspelets sista match spelas mot Sandvikens AIK 15.30 på lördagseftermiddagen. Senast lagen möttes var i semifinalspelet i mars där VSK gick segrande ur striden.

– Det kommer nog bli lika tufft och jämnt som vanligt. Oftast är det dagsformen som avgör vilket lag som drar det längsta strået. Det är skönt att de åtta bästa lagen är med i cupen i år, så det kommer bara vara bra matcher hela helgen.

Västerås SK är regerande mästare, med vilken målsättning åker ni ner till Lidköping?
– Vi vill försvara vår titel. Men vi siktar in oss på första matchen. Vi att det är en bra motståndare med många skickliga spelare vi möter direkt. Men jag tycker att vi är duktiga på att fokusera på rätt saker och det är just nu Vetlanda matchen.

Det har varit lite snack om cupens upplägg. Vissa vill ha kvar som den är nu, andra tycker att man ska sprida ut cupen över hela säsongen. Vad har du för åsikt i den debatten?
– Jag gillar som det är nu men skulle nog gilla om det var på ett annat sätt också. Det är många viljor som drar åt olika håll där ute, men nu är det bestämt att det är såhär som det är nu så kör vi efter det.

På Bandyplay.se kan ni se alla matcher under helgen. Missa inte paketlösningen som ger dig tillgång till alla 15 matcher i cupen för endast 129:- (En match kostar 65:-).
Klicka här för att komma till Bandyplay >>>

Vi kör som vanligt liverapport på VSK Bandys Facebook och Twitter.

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555