Herr: Viktig seger mot IFK Vänersborg

VSK Bandy vann den andra gruppspelsmatchen över IFK Vänersborg med 5-3. En viktig seger då laget förlorade tidigare idag mot Vetlanda BK.

VSK var det bättre laget i början och i den tionde matchminuten spelade Simon Jansson fram till Max Mårtensson som rundade målvakten och la in 0-1. Emil Viklund kvitterade två minuter senare men minuten efter det såg Simon Folkesson till att VSK åter satt i förarsätet. Jonas Nilsson utökade VSKs ledning i den 18:e minuten när han får helt öppet mål efter inspel från Tobias Holmberg. Joakim Hedqvist satte en straff innan domaren blåste för halvtidsvila.
Halvtidsresultat: 2-3

Knappt två minuter in i den andra halvleken slarvade IFK Vänersborg rejält och Simon Jansson kunde plocka bollen från siste man och helt fri mot målvakten kunde han sätta 2-4. I den 43:e minuten drog Oscar Gröhn iväg ett långskott som hittade krysset. Alexander Zitouni tröstmålade för Vänersborg i matchens sista minut.
Slutresultat: 3-5

0-1 (10) – Max Mårtensson (Simon Jansson)
1-1 (12) – Emil Viklund (Felix Pherson)
1-2 (13) – Simon Folkesson (Simon Jansson)
1-3 (18) – Jonas Nilsson (Tobias Holmberg)
2-3 (24) – Joakim Hedqvist (Straff)